Sindicaliștii de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca s-au revoltat, după ce, în funcția de manager interimar, a fost numită o persoană care a fost concediată de două ori din unitatea medicală. Șefa sindicatului susține că noua directoare are probleme de natură penală și a trimis adrese la Ministerul Sănătății pentru revocarea acesteia din funcție. 

Fostul director a fost schimbat, susține presa locală din Buzău, după ce premierul Ludovc Orban a aflat că acesta a avut probleme cu justiția.

Emilian Eva este un fost procuror care, la rândul său, a înlocuit-o pe Viorica Mihalașcu (medic epidemiolog), demisă după ce un pacient a ucis alți cinci bolnavi la Săpoca.

Potrivit presei locale, Eva a primit inițial condamnare într-un dosar de corupție, dar apoi a fost achitat.

Acum, sindicaliștii sunt împotriva numirii celei care ocupă funcția de manager interimar. Președintele sindicatului spitalului, Mariana Spoială, susține că aceasta a fost concediată de două ori din cauza unor nereguli grave descoperite la unitatea medicală. Totodată, este acuzată că are o atitudine nepotrivită față de personalul spitalului.

Am fost șocați să aflăm că va fi înlocuită o persoană care a fost anchetată penal cu alta! Această doamnă a fost dată afară de două ori și are pe rol un dosar. 

Este partenera unui fost director, care amenința oamenii că-i dă afară daca nu ies din sindicat. A fost teroare pe vremea lor. Sunt super bogați. El a avut condamnare de 3 ani și 10 luni cu suspendare. 

Acum este pensionar, dar a sunat angajați ai spitalului și ne-a transmis să stăm liniștiți că doamna va conduce spitalul mult timp de acum înainte. 

Absolut toți suntem revoltați de această numire. Am înaintat adrese căte Ministerul Sănătății, în speranța că numirea va fi revocată“, a declarat șefa sindicatului spitalului din Săpoca, care ne-a pus la dispoziție adresele înaintate către ministerul Sănătății.

Adresa trimisă de sindicat Ministrului Sănătății:

Domnule Ministru,

Mă numesc Spoială Mariana, sunt lider de sindicat al sindicatului Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca și va scriu în numele tuturor salariaților spitalului. Astăzi am luat la cunoștință de Ordinul MS nr. 271/20.03.2020 prin care a fost numită ca manager interimar Păun Cristina.

Probabil , numirea acesteia s-a făcut în necunoștință de cauză întrucât susnumita a fost concediată de două ori, respectiv:

– în luna august 2017 , a fost cercetată disciplinar și i s-a desfăcut contractul de muncă , întrucât a fost una dintre persoanele responsabile de producerea prejudiciului în suma de 23 miliarde rol, constatat de Curtea de Conturi Buzău. În luna decembrie 2018 această a fost reîcadrată, nu pentru că ar fi fost nevinovată, ci pentru că instanța a constatat că a fost sancționată pentru fapte mai vechi de 6 luni, neținându-se seama de data la care aceste fapte au fost constatate de Curtea de Conturi

– în luna martie 2019, Păun Cristina a fost concediată din nou , întrucât , de la data reîncadrării (decembrie 2018) și până în luna martie 2019 a refuzat să exercite atribuțiile din fișa postului .

Practic, s-a prezentat la serviciu , a încasat salarii în cuantum de 28.000 lei, fără a exercita sarcinile de serviciu. Împotriva deciziei de concediere, Păun Cristina a formulat contestație la Tribunalul Buzău , contestație care i-a fost respinsă că nefondată. În prezent, pe rolul Curții de Apel Ploiești se află apelul declarat de Păun Cristina, având termen de judecată pe 28 aprilie 2020

În susținerea celor precizate mai sus, vă rugăm să solicitați Corpului de Control al ministerului pe care îl conduceți Raportul de control întocmit cu ocazia controlului efectuat în spitalul nostru, în luna iulie 2017, raport în care sunt reținute numeroase abateri de la legislația economico – financiară și un prejudiciu în valoare de 57 de miliarde rol. Mai mult decât atât, dată fiind gravitatea abaterilor și valoarea mare a prejudiciului, Corpul de Control a înaintat raportul către Parchetul de pe lângă I.C.C.J. , unde se află în prezent un dosar penal în cercetare.

Totodată va facem cunoscut, că în luna august 2017 conducerea spitalului a înaintat plângere penală la D.N.A. – Serviciul teritorial Ploiești, pentru faptele reținute de Curtea de Conturi Buzău în sarcina fostului manager – Popescu Dumitru ( concubinul d-nei Păun Cristina ), a numitei Păun Cristina și a fostei șefe de la Biroul Achiziții publice. În cadrul acestui dosar s-a început urmărirea penală „în rem” pentru abuz în serviciu.

În completarea celor de mai sus, dorim să precizăm că d-na Păun Cristina a avut întotdeauna o atitudine sfidătoare, a creat stări conflictuale, folosindu-se de faptul că era concubina managerului unității, atitudine pe care o va menține cu siguranță în spital prin noua funcție în care ați numit-o.

Față de cele precizate mai sus, considerăm că sunt suficiente argumente pentru revocarea numitei Păun Cristina din funcția de manager interimar al Spitalului Săpoca și numirea d-nei dr. Viorica Mihalașcu în funcția de manager interimar.

În cazul în care considerați că numirea d-nei dr. Viorica Mihalașcu nu mai este posibilă , vă rugăm să numiți unul dintre membrii Comitetului director, respectiv dr. Ungureanu Alina Violeta, director medical sau d-nul Vlad Laurențiu Nicolae , director financiar, oameni integri, corecți, față de care salariații spitalului au un respect deosebit.

Referințe pentru cei nominalizați de noi va pot oferi membrii Consiliului de administrație al SPMS Sapoca.

Chiar dacă Păun Cristina nu este condamnată penal în prezent, considerăm că trebuie să țineți cont de motto-ul dumneavoastră ” FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE”.

În speranța că demersul nostru nu va rămâne fără rezultat, va asigurăm Domnule Ministru de întreagă noastră considerație!

Colectivul S.P.M.S. Sapoca”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here