Discuții intense la nivelul administrației publice locale pentru identificarea soluțiilor optime care pot fi aplicate astfel încât Transport Călători Express S.A. să nu intre în colaps financiar! Conflictul a apărut seara trecută, la ședința de Consiliu Local, când directorul TCE, Alexandri Nicolae, a anunțat că societatea pe care o conduce are datorii de aproape un milion de euro. În contextul în care Direcția Economică și Direcția Juridică din cadrul Primăriei Ploiești nu au dat aviz favorabil bugetului TCE, societatea riscă să intre în incapacitatea de a-și plăti datoriile.

Seara trecută, Ion Mișcă, liderul sindicatului reprezentativ al angajaților TCE, le-a vorbit aleșilor locali despre această problemă și a anunțat că dacă situația nu se rezolvă vor fi demarate procedurile pentru grevă generală și transportul public în comun va fi oprit de către angajați (video jos). Cu toate acestea, astăzi când a fost contactat de reporterii ziarului Incomod, Mișcă a spus că nu se mai pune problema de grevă întrucât a discutat astăzi cu cei doi viceprimari ai Ploieștiului și cu primarul și i s-a promis că problemele financiare ale societății vor fi rezolvate.

“Este o problemă, chiar am discutat-o ieri în Consiliul Local, problema este un alt sindicat, ei fac… au intrat și în greva foamei, dar nu știu ce vor. Am discutat și cu domnul Botez, cu domnul Ganea, cu domnul primar mai devreme și vor să găsească posibilitatea să ne dea banii care ni se cuvin. Avem și o expertiză contabilă, un raport pe care îl vom duce din nou într-o zi, două, către doamna Crăciunoiu de la Direcția Economică și la Financiar. Ăia așa au făcut greve în permanență, se manifestă… dar de ce?! Ieri am amenințat și eu cu greva și că vom ajunge la conflict de muncă, dar problema mea ca sindicat reprezentativ este să soluționez problemele societății. Se face tot posibilul și am promisiunea de la viceprimari și de la primar că ori se va face mărire de capital, ori ne va da bani. În urma procesului cu SPFL, care nu este din vina noastră, ci este acel tarif dat în 2008 de 50 lei cu TVA, prin hotărârea nr. 235 a Consiliului Local. De acolo diferența de tarif inițial trebuia recuperată conform raportului Curții de Conturi, de la Primăria Ploiești, iar asta nu s-a făcut. După raportul Curții de Conturi, a venit SPFL și ei au găsit la acel profit că avem impozit pe profit, ceea ce nu există, acel profit nu l-a luat nimeni, decât pe hârtia de la SPFL, așa au luat ei în calcul. În urma acestei decizii a ICCJ, noi suntem obligați să plătim 152.000 lei. Am discutat să facem o reeșalonare. Problema este că noi am avut discuțiile, mâine la 12.00 vine și Federația Transportatorilor, vom avea o întâlnire cu Ministrul de Finanțe și cu Ministrul Muncii despre situația de la Ploiești pentru a prezenta problemele și sperăm să le și rezolvăm. Asta e, să trecem întâi la grevă și pe urmă?!… Nu fac eu grevă, mai e un sindicat nereprezentativ, ei au mai făcut și greva foamei, deși atunci obținusem banii pentru ANAF. Ei spuneau la oameni că aduceau ei atunci tramvaie, troleibuze, imediat, dar ne chinuim, s-au aprobat cele 50 de autobuze în Consiliul Local și acum nu le mai convine leasingul operațional… Am dat salariile la timp, suntem și în negocierea contractului colectiv de muncă, pot face grevă oricând, dar dacă am promisiunile că se va rezolva…”, a declarat Ion Mișcă pentru ziarul Incomod.

Primarul Adrian Dobre, contactat de reporterii noștri, de asemenea a declarat că se iau în calcul mai multe soluții de rezolvare a problemei TCE, dar că până la ora actuală nu a fost luată decizia finală. În cazul în care Direcția Economică tot nu va acorda viza CFPP s-ar putea ca primăria să recurgă la o soluție luată în calcul și anul trecut, și anume majorarea capitalului TCE.

“Suntem în discuții pe acest subiect, vedem care este soluția legală. Într-adevăr, promisiunea este că odată cu identificarea soluției legale vom trece la fapte. Sunt și presați de timp, sunt și niște discuții legate de modul în care a fost încheiat contractul de delegare și clauzele care sunt trecute în contract, sunt mai multe aspecte care trebuie discutate și armonizate, de exemplu, clauzele respective cu Regulamentul nr. 1370 din 2007 al Uniunii Europene, ca să fim pe temei legal. Noi încercăm să identificăm și să avem o discuție, pentru că până la urmă depindem și de votul Consiliului Local, până la aprobarea bugetului. Faptul că nu s-a dat avizul nu este singura soluție care s-a luat în discuție. Mai sunt și alte soluții pe care le-am practicat și anul trecut (n.r.: mărire de capital), sunt mai multe variante, acum le analizăm să vedem care este varianta optimă, ținând cont și de discrepanța existentă între niște regulamente europene și contractul de delegare existent în prezent la TCE.”, a declarat primarul Adrian Dobre pentru ziarul Incomod.

Vezi mai jos ce le-a spus Ion Mișcă seara trecută consilierilor locali:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here