tce ploiesti greva sindicalisti
La TCE Ploieşti ar putea fi declanşată o grevă. Angajaţii solicită majorarea salariilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. Programat iniţial pentru vineri, protestul a fost anulat, însă liderii sindicali avertizează că n-au renunţat complet la idee.

Un protest la societatea de transport public a municipalităţii ar fi urmat să aibă loc astăzi, timp de două ore, însă sindicaliştii spun că l-au anulat, după discuţii cu reprezentanţii conducerii. Ei avertizează, însă, că nu e exclus să organizeze o grevă în viitorul apropiat la nivelul TCE.

“S-a anulat protestul pe care doream să îl facem astăzi. Am discutat cu primarul şi cu directorul general şi am picat de acord cu privire la o serie de măsuri pe care le considerăm necesare. Noi solicităm majorarea salariilor, în conformitate cu rata inflaţiei şi coşul zilnic, şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. Am stabilit să mai avem luni, la 10.00, o nouă discuţie”, a declarat preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Ploieşti, Ion Mişcă.

De partea celalaltă, conducerea TCE susţine că o grevă ar fi fost ilegală. “Conducerea S.C. TCE S.A. nu a fost instiinșată până în momentul apariției informației în spațiul public despre existența vreunui conflict de muncă la nivelul societății. O grevă generală este ilegală fără a fi parcurse etapele prevăzute de Legea 62/2011, Legea dialogului social”, a transmis Alexandri Nicolae, directorul TCE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here