iazi 2

iazi 2Angajaţii Yazaki ameninţă că vor continua greva până vineri după-amiază la ora 14:00, atunci când li s-a promis un răspuns concret din partea conducerii raportat la nemulţumirile lor.

Chiar la această oră, aproximativ 500 de persoane se află în curtea instituţiei de la Crângul lui Bot, unde scandează, fluieră şi îşi strigă nemulţumirile.

Potrivit unor angajaţi, aceştia au primit pe lângă salariile mizere pe care susţin că le au, tichete cadou, dar care au fost impozitate. Practic, susţin ei, aceste bonuri nu i-au ajutat cu nimic. O altă nemulţumire a lucrătorilor este neplătirea orelor suplimentare de muncă.

Angajaţii au declarat reporterilor ziarulincomod.ro că şefii lor îi forţează la semnarea unei hârtii prin care îşi dau acordul să muncească în afara programului de lucru fără a fi remuneraţi.

Concret, oameni din conducerea firmei, susţin angajaţii, vin în timp ce aceştia se află la linia de lucru, nu le lasă timpul suficient pentru a citi documentul şi îi presează să îşi dea acordul. Conducerea întreprinderii le-a transmis oamenilor că mâine li se va vira tuturor o sumă de 50 de lei în cont, iar la o primă negociere, au decis majorarea salariilor cu 100 de lei, valoarea brută.

Angajaţii nu au fost de acord cu această hotărâre şi li s-a promis faptul că vineri, la ora 14:00, vor primi o ofertă salarială finală. În consecinţă, sutele de persoane aflate în curtea instituţiei Yazaki ameninţă că vor continua acest protest până la sfârşitul săptămânii. În acest moment, mai mulţi jandarmi şi poliţişti supraveghează greva.

Citeşte mai mult aici : LINK

iazi 2

iazi 1

iazi 3

iazi 4

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here