Agenția Națională de Integritate (ANI) s-a sesizat și face verificări în cazul polițistului Valentin Gîlcă, ofițer la Serviciul Ordine Publică din cadrul IJP Prahova, care până în luna noiembrie a acestui an a fost responsabil cu verificarea sistemelor de securitate.

După ce reporterii Stop Infractori au descoperit că Gîlcă a încasat din 2007 până în prezent, zeci de mii de euro de pe urma unor contracte cu societăți de pază pe care trebuia să le verifice, respectiv să le sancționeze, au cerut un punct de vedere Poliției Prahova. În răspunsul primit se menționează faptul că IJP Prahova a sesizat ANI în trei rânduri despre acestă situație, însă nu a primit niciun fel de răspuns. Totodată, reporterilor li s-a comunicat că la data aceea, respectiv 27 noiembrie, Gîlcă își desfășura activitatea pe o altă funcție care nu implică atribuții pe linia verificării societăților de pază.

La data de 16 noiembrie, când reporterii au publicat primul articol despre posibila incompatibilitate în funcție, polițistul încă era responsabil cu verificarea firmelor de pază. Drept urmare, a fost nevoie de o sesizare făcută din partea publicației Stop Infractori pentru ca ofițerul să nu mai fie lăsat să își desfășoare activitatea pe funcția cu care ar fi incompatibil, pană la primirea unui răspuns pe care Poliția Prahova îl tot așteaptă de la ANI.

De asemenea, colegii publicației Stop Infractori au sesizat Agenția Națională de Integritate despre această situație la sfârșitul lunii noiembrie, iar răspunsul (foto jos) a fost primit destul de repede. În acest context intervine din nou importanța articolului Stop Infractori în ceea ce privește acest posibil conflict de interese, după ce Poliția Prahova așteaptă un răspuns de la ANI încă din anul 2013, iar reporterii Stop Infractori l-au primit în aproximativ două săptămâni.

Citește și: Ce spune Poliția Prahova despre ofițerul Valentin Gîlcă, bănuit că ar fi incompatibil cu funcția (FOTO-DOCUMENT)

raspuns ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here