Un bărbat care a ucis un pădurar pentru că l-a prins în timp ce tăia ilegal arbori a fost condamnat definitiv la ani grei de închisoare. Liviu Pop, pădurar din Maramureș, a fost împușcat mortal de bărbatul care acum a primit o pedeapsă de 17 ani și patru luni de închisoare.

Curtea de Apel Cluj a fost cea care a majorat pedeapsa pe care o primise inițial inculpatul. În decembrie 2021, Tribunalul Maramureș îl condamnase la 14 ani și 10 luni de închisoare, iar sentința a fost atacată cu apel.

Liviu Pop avea 37 de ani și era tatăl a trei copii. A fost împușcat în timp ce încerca să-l oprească pe atacator să taie ilegal arbori. După ce a fost ucis, trupul i-a fost aruncat într-o râpă, iar anchetatorii au observat că avea numeroase urme de agresiune fizică.

Potrivit romaniatv.net, procurorii au reţinut că, în 16 octombrie 2019, în jurul orei 19.45, în condiţii de noapte, în timp ce se afla în Pădurea Rogozului – Valea Hotarului, situată în raza oraşului Târgu Lăpuş – sat Rogoz, judeţul Maramureş, în scopul sustragerii de material lemnos, în contextul depistării sale în flagrant de către Liviu Pop, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ, judeţul Maramureş, pentru a-şi asigura scăparea, dar şi pentru păstrarea bunului sustras, inculpatul a ucis victima prin împuşcare cu arma aflată în acel moment în posesia şi dotarea pădurarului.

Inculpatul a fost reținut în august 2020, iar două luni mai târziu, în octombrie 2020, a fost trimis în judecată pentru ultraj în modalitatea omorului săvârșit asupra unui funcționar aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, tâlhărie calificată și uz de armă fără drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here