Foto cu caracter ilustrativ
ANM a anunțat cod galben de ninsoare și viscol pentru judetele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț și Iași, valabil până vineri, la ora 12.00,

Începând  de joi, 10 ianuarie, aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde treptat sudul, estul și centrul țării. În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, în general moderate cantitativ, ce vor depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Dobrogea și în extremitatea de est a Munteniei vor fi precipitații mixte favorizând pe spații mici formarea poleiului.

Vor fi intensificări temporare ale vântului în estul teritoriului și în zona montană înaltă, cu rafale în medie de 50…60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În prima parte a zilei de vineri (11 ianuarie) vântul se va intensifica și în sudul Olteniei, unde va determina transport de zăpadă, precum și în Dobrogea.

Judetele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț și Iași sunt sub cod galben de viscol până mâine (vineri), la ora 12.

În județele menționate, în cursul nopții de joi spre vineri (10/11 ianuarie) și în dimineața zilei de vineri vor fi ninsori ce vor depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul se va intensifica, temporar cu rafale de 60…65 km/h, viscolind sau spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here