Doi români au pierit în tragedia de la Paris, alături de alte 129 de persoane. Lăcrămioara şi Ciprian, care formau un cuplu de mai mult timp şi care aveau un copil, au fost împuşcaţi în timp ce stăteau la o terasă. Părinţii tinerilor spun că ar dori ca cei doi să fie înmormântaţi în Franţa.

Doi cetateni romani au fost ucisi in atacurile teroriste de vineri seara din Paris, a anuntat sambata Ministerul roman al Afacerilor Externe, care precizeaza ca Ambasada Romaniei de la Paris “este in legatura cu familiile acestora si le va acorda asistenta consulara necesara”.

Ciprian Calciu şi Mariana Lăcrămioara Pop erau împreună de câţiva ani şi aveau un copil.

Lăcrămioara avea 29 de ani, era din Baia Mare, fiind absolventa a Colegiului Tehnic „Anghel Saligny”. Ciprian Calciu era din Tulcea şi a absolvit Colegiul Tehnic “Henri Coanda”.

Cei doi tineri ar fi fost în barul La Belle Equipe, situat în arondismentul 11 al Parisului. Localul a fost atacat de terorişti sinucigaşi, la ora 21.38, ora locală. 18 persoane care se aflau în bar au murit.

Cunoscuţii spun că cei doi români se aflau la o aniversare şi au căzut sub ploaia de gloanţe. Copilul era acasă, cu bunica din partea mamei.

Oamenii din comuna Coaş spun că Lăcrămioara Pop era o fată deosebită, muncitoare, care plecase în Franţa de mai mulţi ani în căutarea unei vieţi mai bune. Acolo l-a cunoscut pe Ionuţ, cu care avea un băieţel de un an şi jumătate.

Tatăl Lăcrămioarei a murit anul trecut, iar cele două surori ale sale şi fratele sunt plecaţi şi ei din ţară, în Austria şi Italia. Singurele rude rămase în Coaş sunt o mătuşă şi un unchi, Viorica şi Vasile Pop.

Primarul comunei Coaş, Sabin Raţ, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX că o cunoştea pe Lăcrămioara Pop, care era o fată harnică şi săritoare. “Am cunoscut-o, era o fată harnică şi săritoare, a plecat cam acum 10 ani în Franţa să îşi facă un rost. A lăsat în urmă o fetiţă de 11 ani din prima relaţie şi un băieţel de un an şi jumătate pe care l-a avut cu bărbatul cu care trăia la Paris, şi care era din Tulcea. Mai avea două surori şi un frate, dintre care una lucrează în Austria şi alta în Italia, iar fratele lucra şi el în străinătate. S-a văzut munca făcută de ei, cu banii strânşi au investit într-o casă nouă şi au modernizat casa părintească. Duminică, la biserică s-a discutat despre tragedia asta şi cum putem să îi ajutăm familia, să vedem dacă se va decide să fie înmormântată în Coaş. Oamenii din sat o plâng şi s-au rugat la biserică pentru sufletul ei”, a spus primarul.

El a adăugat că, din informaţiile sale, părinţii lui Ionuţ Ciprian Calciu ar dori ca cei doi să fie înmormântaţi în Franţa, dar urmează să primească informaţii oficiale în zilele următoare.

Bilanţul atentatelor teroriste din Paris, de vineri seara, a ajuns la 129 de morţi şi 352 de răniţi, dintre care 99 sunt în stare gravă. Aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal.

sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here