politie rutiera 1
Foto cu caracter ilustrativ

politie rutiera 1Mai mulţi senatori şi deputaţi au făcut o propunere legislativă pentru modificarea legii în ceea ce priveşte plata amenzilor rutiere. În momentul de faţă amenzile rutiere se plătesc fie agentului constatator, fie la administraţiile publice unde contravenientul are domiciliul, contravenţiile ce depăşesc 20 de puncte de amendă. Semnatarii propunerii legislative vor ca plata amenzilor de circulaţie să se poată face la CEC, indiferent de domiciliul sau reşedinţa contravenientului. 

Un nou proiect de lege iniţiat de deputatul PSD Marian Ghiveciu şi susţinut de un grup de parlamentari din majoritatea formaţiunilor politice,  ar putea simplifica viaţa şoferilor care încalcă CODUL RUTIER în afara localităţii de domiciliu. “Amenzile de circulaţie au devenit un coşmar pentru contravenienţi atunci când trebuie să le plătească”, se arată în expunerea senatorilor şi deputaţilor de modificare a legii. Iniţiatorii modificării legii au dat şi un exemplu concret în care un şofer este amendat la 400 de kilometri de casă şi nu poate achita jumătate din sumă în 48 de ore, pentru că CEC-ul nu îi primeşte banii deoarece nu are reşedinţa acolo. 

Astfel, propunerea legislativă care este supusă spre dezbatere şi adoptare Parlamentului în procedură de urgenţă va permite plata amenzilor de circulaţie la orice filială a CEC-ului, indiferent de reşedinţa contravenientului. 

Amenzile de circulaţie mai pot fi plătite şi la ghişeul unic de trecere a frontierelor, precum şi online pe ghiseul.ro.  

sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here