fbpx
duminică, decembrie 10, 2023
spot_img

Apa Nova Ploieşti a cerut majorarea cu aproape 18% a tarifelor pentru apă şi canalizare

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Majorate în noiembrie 2022, tarifele pentru apă potabilă şi canalizare practicate de Apa Nova Ploieşti ar putea creşte din nou, cu aproape 18%, la solicitarea operatorului. Un proiect de hotărâre pentru ajustarea acestora a fost pus în dezbatere de autorităţi.

Consiliul Local Ploieşti urmează să dezbată un proiect de avizare a noilor tarife. Documentul a fost publicat zilele acestea pe site-ul municipalităţii, la secţiunea „Transparenţă decizională”.

Conform proiectului pus în dezbatere publică, tariful fără TVA pentru apă ar urma să fie majorat de la 4,05 până la 4,75 lei pe metru cub. Odată cu acest lucru ar urma să crească şi suma care merge direct către fondul de lucrări, de la 0,80 la 0,95 lei la fiecare metru cub facturat. Pentru canalizare, tariful ar urma să se majoreze de la 1,81 până la 2,15 lei, ponderea pentru fondul de lucrări crescând şi ea, de la 0,36 la 0,43 lei pe metru cub.

- Reclamă -

În total, creşterea ar urma să fie de 1,04 lei pe metru cub, fără TVA, însemnând aproape 18% din tariful total practicat în prezent, aprobat în noiembrie 2022.

Chiar şi după noua majorare, Ploieştiul ar urma să păstreze cel mai mic tarif la apă şi canalizare dintre toate marile municipii din România, conform unui grafic prezentat de Apa Nova.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

FOTO Patru mașini implicate într-un accident în Prahova

Patru mașini au fost implicate într-un accident vineri seară, pe DJ720, în localitatea prahoveană Florești.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de...
spot_img