Locuințele din blocurile cuprinse în clasa I de risc seismic nu vor mai putea fi închiriate de către proprietari, conform unui proiect de lege care a fost adoptat de Guvern. Amenzile pentru cei care vor încălca această lege vor fi cuprinse între 50.000 și 75.000 de lei.

Proprietarii apartamentelor din blocurile de risc seismic Rs I vor fi nevoiți să înceapă anumite demersuri pentru consolidarea acestora. Printre aceste demersuri se numără:

– realizarea proiectării lucrărilor de intervenţii de către persoane fizice sau juridice autorizate şi verificarea proiectelor de către verificatori tehnici atestaţi, în termen de doi ani de la data primirii notificării încadrării în clasa de risc seismic RsI a clădirii expertizate

– începerea execuţiei lucrărilor de intervenţii de către persoane juridice autorizate care au responsabili tehnici cu execuţia atestaţi, inclusiv urmărirea, verificarea lucrărilor de intervenţii prin diriginţi de şantier autorizaţi şi recepţia la terminarea lucrărilor, în termen de doi ani de la data finalizării proiectului tehnic de execuție a lucrărilor.

Astfel, proprietarii vor putea închiria apartamentele din nou abia după consolidarea blocului, conform surselor Antena3.

Proiectul de lege va fi dezbătut și votat după ce va ajunge în Parlament.

Sursă: Antena3

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here