fbpx
marți, aprilie 23, 2024
spot_img

APASCO S.A. Măneciu, firma vizată de perchezițiile de astăzi, a mai fost acuzată de evaziune fiscală. Legăturile cu fostul șef al SRI Prahova și procesul avut cu Primăria Câmpina

Citește Și

- Reclamă -

Polițiștii din Prahova efectuează astăzi 9 percheziții în București, Prahova, Ilfov și Cluj, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. Se pare că firma vizată de această acțiune este APASCO S.A. Măneciu, care a mai fost prinsă în scandaluri răsunătoare, în care au fost implicate Primăria Câmpina, Primăria Bănești, Consiliul Județean Prahova, dar și fostul șef al SRI Prahova, Corneliu Păltânea, care ar fi primit o casă drept mită de la Marian Sterian, administratorul societății, pentru a închide ochii la rețeaua de evaziune fiscală pusă la punct de Sterian.

Marian Sterian, administratorul societății, este cunoscut drept un baron local PSD în Măneciu, fiind omul despre care se spune că de-a lungul timpului a susținut și promovat mai multe persoane la primăria și la consiliul local Măneciu, pentru a-și putea desfășura afacerile în liniște.

- Reclamă -

Legăturile cu fostul șef al SRI Prahova

În mai 2011, actualitateaprahoveana.ro scria că Sterian i-a construit lui Cornelui Păltânea, fostul șef al SRI Prahova, o casă în stațiunea Cheia din comuna Măneciu, pentru că acesta avea informații compromițătoare despre Sterian.

„Procurorul a concluzionat în dosar că materialele şi forţa de muncă necesare ridicării construcţiei au fost suportate financiar de către APASCO Măneciu, fără care Păltânea să achite contravaloarea lucrărilor. Din dosarul procurorului militar rezultă că Păltânea i-a asigurat lui Sterian „protecţia” prin neîntocmirea şi nedifuzarea pe cale legală a unor informaţii pe care colonelul Păltânea, şeful SRI Prahova, le deţinea despre anumite activităţi ilegale sau deficitare în raport cu legea ale SC APASCO SA Măneciu.

- Reclamă -

Una dintre activităţile pentru care Marian Sterian era ţinut sub papuc de către Păltânea, care stăpânea informaţii compromiţătoare despre acesta, era un sistem de evaziune fiscală care este amintit în dosarul procurorului de caz: Sterian, împreună cu alte persoane din conducerea APASCO, au conturat o metodă de păcălire a statului, prin înfiinţarea unui grup de firme de plimbat banii, pentru a eluda taxele şi impozitele datorate către bugetul de stat.

Aşa au apărut la registrul ccomerţului SC SIBET SRL, SC ARAGEX SRL, SC CERNADIAN SRL şi SC DAP SRL, în care s-au „vărsat” banii datoraţi la buget, pentru degrevarea firmei – mamă de la obligaţiile de plată privind impozitele şi taxele bugetare.

Firmele respective încărcate cu datoriile APASCO au fost vândute unor persoane inexistente, a căror acte de identitate specificate în contractele de vânzare-cumpărare a societăţilor s-au constatat a fi false.
30 de miliarde de lei vechi a reuşit să salveze grupul Sterian prin manevrarea banilor între firme, sumă ce trebuia plătită la bugetul de stat.”, se arată în articolul din actualitateaprahoveana.ro, pe care îl puteți citi integral aici.

Autoritățile locale, probleme din cauza societății APASCO

- Reclamă -

APASCO S.A. Măneciu a deținut și rampa de gunoi de la  Bănești, pentru care a avut contracte cu primăria Câmpina, primăria Bănești, dar și cu Consiliul Județean Prahova. În 2008, conducerea de la Apasco Măneciu a decis să atace în instanță Primăria Câmpina, cerând despăgubiri 4 milioane de lei, echivalentul sumelor cheltuite pentru construcția rampei, întreținerea acesteia și reparații.

Apasco ieșise din asocierea cu Primăria Câmpina, Consiliul Județean și Primăria Bănești la sfârșitul anului 2007, moment din care rampa de gunoi începuse să fie administrată de firma de salubritate a comunei Bănești.

Firma a construit rampa în 2001, în urma câștigării licitației pentru execuția acesteia, apoi a intrat în asocierea realizată de legislativul prahovean și executivele din Câmpina și Bănești, reușind să ajungă administratorul rampei și să o exploateze până la sfârșitul anului 2007, perioadă în care, cu excepția unui singur an, a raportat profit zero.

Ulterior, Primăria Câmpina a câștigat procesul cu firma APASCO S.A. Măneciu.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Angajații TCE îl contrazic pe director și spun că oamenii din ambele sindicate intră în grevă. FOTO-DOCUMENT

Situația la TCE, operatorul public de transport în comun din Ploiești, este din ce în ce mai alarmantă, iar...
Sari la conținut