fbpx
joi, mai 30, 2024
spot_img

Apel către autorități: nu mai fiți mumă pentru scandalagii și ciumă pentru oamenii străzii!

Citește Și

- Reclamă -

Asistăm în ultimele zile la un spectacol oferit de autoritățile statului menite să asigure ordinea în această perioadă. Pe facebook, poliția, jandarmeria și armata se laudă că au făcut front comun pentru a se asigura de respectarea noilor ordonanțe militare. Haideți să vedem în analiza de mai jos ce presupune acest front comun în teren, în orașul Ploiești de exemplu.

Weekend-ul trecut, un cetățean numit Edmond Dantes Stoican, aflat în izolare la domiciliul de pe strada Lăutari după ce s-a întors din Germania unde spune el lucra cu ziua, s-a urcat pe casă și a făcut show live pe facebook, spunând că nu mai are ce să mănânce. Poliția a venit, l-a convins să se dea jos, i-a dat o amendă de 500 lei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și i-a rezolvat problema făcându-l asistat social, astfel încât Edmond primește acum bani de la stat ca să nu se mai urce pe casă (foto dreapta cu Edmond pe casă).

- Reclamă -

În aceeași zi, Aurel Atanasiu, un bărbat care cerșește pe la biserici când nu găsește nimic de muncit cu ziua, a fost amendat de Brigada Mobilă de Jandarmi Ploiești pentru că nu avea declarație pe propria răspundere pentru a sta pe străzi. Atenție, nu a fost amendat pentru cerșetorie, a fost amendat pentru că deși nu are nici măcar ce să mănânce și unde să doarmă, nu a găsit în vreun tomberon o hârtie și un pix ca să își scrie declarația pe propria răspundere. Comandantul Brigăzii Mobile de Jandarmi Ploiești a justificat gestul colegilor săi care l-au amendat pe Aurel spunând că acesta are buletin și domiciliu, prin urmare avea unde să stea. Nimeni nu s-a gândit că Aurel nu are mâncare sau unde să doarmă. Nimeni nu l-a făcut pe Aurel asistat social, nici măcar nu l-au dus la adăpostul de noapte, să doarmă acolo și să primească ceva de mâncare (foto Aurel și amenda pe care a primit-o).

În alt cartier al Ploieștiului, în zona de nord, câțiva oameni care trăiesc într-o rulotă se îmbrăcau în uniforme de militari de care ei știu cum au făcut rost. Erau cunoscuți de oamenii legii din oraș, care știau că nu fac probleme. Brusc, autoritățile și-au amintit să le confiște uniformele pe care le îmbrăcau și polițiștii secției nr. 2 de poliție Ploiești le-au făcut și dosar penal pentru uzurparea de calități oficiale. Dar s-a gândit cineva că poate acum au nevoie de alte haine care să le țină de cald?!

Cireașa de pe tort, am asistat luni, 30 martie, la un scandal în toată regula între cetățenii onorabili din cartierul Mimiu, care au aruncat cu sticle incendiare și au dat foc la o mașină. Cu câtă emoție s-au înghesuit autoritățile statului să intervină! Au aplanat conflictul și au rămas să păzească zona militari, polițiști, jandarmi, pentru a se asigura că nu pornește din nou o bătaie generală. Au fost duse zece persoane la secție, restul implicați în scandal au fugit probabil, iar cei prinși au declarat că de fapt niște copii s-au certat între ei. Iar poliția a consemnat declarațiile scandalagiilor. Pentru cine nu știe, copiii nu răspund penal, iar cei implicați probabil își vor face singuri dreptate, altă dată…

- Reclamă -

Pe această cale, facem un apel public către autoritățile statului: „Nu mai fiți mumă pentru scandalagii și ciumă pentru oamenii străzii!”. Fiți autoritari cu persoanele care fac scandal! Aceștia trebuie trași la răspundere! Iar în aceste vremuri grele, mulți alții, printre care și oamenii străzii, așa cum sunt ei, au nevoie de o mână de ajutor! Au nevoie de mâncare și de un acoperiș deasupra capului! Faceți ceva în acest sens!

Acest articol reprezintă opinia jurnaliștilor ziarului Incomod, bazată pe întâmplările petrecute recent în Ploiești.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Reactoare de ultimă generație instalate în rafinăria Petromidia

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a introdus în fluxul operațional al rafinăriei Petromidia două reactoare...