polo politie

Aproape 10.000 de polițiști vor acţiona, în zilele următoare, pentru ca cetățenii să petreacă în siguranţă de Boboteză, Sfântul Ioan Botezătorul şi Crăciunul ortodocşilor pe rit vechi.

În perioada 6 – 7 ianuari, peste 9.500 de poliţişti vor acţiona, la nivel naţional, pentru desfăşurarea, în linişte, a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Boboteaza), a Sfântului Ioan Botezătorul şi a Crăciunului ortodocşilor pe rit vechi.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi în misiuni în această perioadă, 7.423 sunt de la ordine publică, 1.497 de la poliţia rutieră, 372 de investigaţii criminale, restul fiind de la alte structuri.

Poliţiştii vor asigura ordinea şi liniştea publică, pentru prevenirea, descurajarea și combaterea faptelor antisociale. De asemenea, măsurile dispuse în această perioadă au în vedere şi fluidizarea traficului rutier în zona lăcaşurilor de cult.

În județele de tranzit dinspre frontierele cu Republica Moldova și Bulgaria, polițiștii vor intensifica activitățile pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor rutiere, pentru ca cetățenii din cele două țări care petrec Crăciunul ortodox pe rit vechi la noi în țară să se bucure în siguranță de această sărbătoare.

În această perioadă, sunt preconizate a se desfăşura manifestări religioase şi cultural – artistice de amploare pe raza a 31 de judeţe şi a municipiului Bucureşti, la care vor participa aproape 100.000 de persoane.

Sursa: politiaromana.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here