Aproape 100 de deținuți au decedat în penitenciare anul trecut, se arată în Raportul de activitate pentru anul 2017 al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

“În anul 2017, corespunzător unui efectiv rulat de 38.727 persoane aflate în custodia sistemului penitenciar, s-au înregistrat 91 de decese, cu șapte cazuri mai puțin decât în anul precedent”, se arată în raport.

Dintre acestea, nouă cazuri au fost de suicid. Opt deținuți și-au luat viața prin spânzurare, iar unul prin autoagresiune. Celelalte 82 de decese au survenit ca urmare a unor cauze medicale: 31 dintre deținuți au murit din cauza unor boli cardiovasculare, 22 din cauza unor boli neoplazice, nouă din cauza unor infecții HIV/SIDA, șapte din cauza unor boli neurologice, alți șapte din cauza unor boli respiratorii, trei din cauza unor boli digestive și trei din alte cauze.

“Față de anul precedent, s-a înregistrat o creștere a mortalității prin boli cardiovasculare, acestea devenind principala cauză de deces a persoanelor custodiate în sistemul penitenciar. A scăzut numărul deceselor survenite ca urmare a bolilor neoplazice și neurologice și a crescut cel al deceselor cauzate de infecția HIV/SIDA.”, se arată în raportul de activitate al ANP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here