Sâmbătă, în intervalul orar 9-13, polițiști din cadrul Poliției orașului Vălenii de Munte au acționat pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, a transportului, colectării și comercializării ilegale a produselor și subproduselor rezultate din pescuit. La acțiune au participat 14 polițiști, patru lucrători jandarmi, un reprezentant al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură și un lucrător din cadrul D.S.V.S.A.

Au fost verificate nouă societăți comerciale, șapte persoane fizice autorizate, 11 producători și șase întreprinderi individuale, au fost controlați 26 de conducători de autovehicule și au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.355 lei.

În urma controlului efectuat la o persoană fizică autorizată cu obiect de activitate comercializarea de pește și produse de natură piscicolă, s-a constatat că oferea spre vânzare, în Piața Agroalimentară, somn procesat, fără documente de proveniență, prezentând doar documente de deținere pentru somn întreg neviscerat. Aceasta a precizat că întrucât cumpărătorii nu achiziționează pește întreg, a fost nevoită să proceseze întreaga cantitate de pește, pentru a fi vândută mai ușor.

În cauză a fost întocmit dosar penal și s-a dispus confiscarea cantității de 17,975 kg pește, ce a fost predată reprezentanților D.S.V.S.A. Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here