Aproape 2.000 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere anul trecut! Inspectoratul General al Poliției Române a pus la dispoziția ziarului Incomod date statistice cu privire la accidentele rutiere care au fost soldate cu victime, dar și cu privire la numărul șoferilor prinși băuți la volan sau care conduceau fără a avea permis. În paralel, Poliția Prahova a furnizat aceleași date cu privire la județ.

“În anul 2017, pe drumurile publice din România au fost înregistrate 8.639 de accidente rutiere grave, în urma cărora 8.170 de persoane au fost rănite grav și 1.950 au decedat.”, se arată în adresa emisă de IGPR.

În Prahova, din fericire, cifrele sunt în scădere: “în cursul anului trecut s-au înregistrat scăderi atât în ceea ce privește accidentele de circulație (de la 335 în anul 2016, la 346 în anul 2017), la numărul persoanelor decedate în urma producerii acestora (de la 82 în anul 2016, la 72 în anul 2017), precum și la numărul persoanelor rănite grav (de la 334 în anul 2016, la 324 în 2017)”, spun reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

Situația este îngrijorătoare cu privire la numărul șoferilor care se urcă la volan deși sunt sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe sau care nu au permis de conducere! IGPR spune că 16.051 de șoferi au fost prinși de polițiști conducând deși nu aveau permis. În plus, 12.811 șoferi au fost prinși conducând sub influența alcoolului sau a altor substanțe, la nivel național.

În București, polițiștii au întocmit anul trecut 1.543 de dosare penale pentru șoferi care au condus fără a avea permis și 752 de dosare penale pentru șoferi care au condus sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În Prahova, “polițiștii au întocmit 87 de dosare penale în urma constatării unor infracțiuni de conducerea unui vehicul fără permis și alte 90 de dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului, anulat sau suspendat.

De asemenea, în anul 2017, au fost aplicate 424 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto depistați la volan sub influența alcoolului, iar în cazul altor 222 de conducători auto au fost întocmite dosare penale pentru fapte de acest gen.”, spun reprezentanții IJP Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here