Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, s-a aflat, miercuri, la Ploiești. 

Arafat a verificat Spitalul Județean și Serviciul Județean de Ambulanță, dând asigurări că va fi rezolvată una dintre marile probleme ale sistemului de sănătate din Prahova, numărul mic de medici, raportat la populația județului.

“Aici, la Ploiești, Unitatea de Primiri Urgențe va fi una modernă și atractivă pentru noii medici. De altfel, am și discutat cu un coleg anestezist în ultimul an, detașat aici, care mi-a spus că va rămâne la Ploiești. Și nu este singurul. Rămîne ca autoritățile județene și locale să-i sprijine cu locuințele”, a spus Arafat la sediul ISU Prahova.

Șeful DSU a discutat și despre oportunitatea introducerii unor noi restricții, în contextul creșterii numărului de infectări cu varianta Omicron. 

“Nu se pune problema introducerii unor alte restricții. Eu nu doresc să avem noi restricții, ci să le respectăm pe care care sunt acum în vigoare. În primul rând, purtarea măștii. Apoi, îi rog pe cei care prezintă orice fel de simptome de răceală să se testeze și apoi să meargă la serviciu sau în altă parte”, a spus Arafat.

Arafat a făcut referiri, apoi, la situația posturilor din cadrul ISU Prahova neocupate definitiv.

Șeful DSU a precizat că toate funcțiile ocupate temporar vor fi scoase la concurs, inclusiv cea de șef al ISU Prahova.

Totodată, la Posesti și Gherghita vor fi înființate două noi posturi ISU în urma unei evaluări privind timpii de răspuns.

Urmează ca cele două primării să facă procedurile necesare privind terenurile.

Disclaimer:

Ziarul Incomod nu a aplicat în scopul obținerii de fonduri guvernamentale pentru campanii de informare în contextul pandemiei Covid-19 și nici nu a primit fonduri pentru publicarea de știri având ca sursă datele Covid-19 furnizate de autorități.

Ziarul Incomod consideră că accesarea de fonduri guvernamentale destinate campaniilor de informare Covid-19 restrânge libertatea editorială.

Având în vedere aceste aspecte, redactorii Incomod au libertatea de a selecta subiectele considerate a fi de interes general pentru cititori, în scopul informării asupra unor măsuri luate de autorități în contextul pandemiei Covid-19, fără a fi condiționați de accesarea fondurilor guvernamentale alocate campaniilor de informare.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here