Secretarul de Stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat luni seară, 4 octombrie, că unitățile sanitare publice din țarăvor suspenda internprile și intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe. Anunțul a venit după ședința de Guvern și, potrivit lui Arafat, măsura va fi aplicată timp de 30 de zile din cauza creșterii accelerate a cazurilor de infectări cu coronavirus.

„Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifră dublă față de lunea trecută în privința noilor cazuri de COVID. Nu vedem încă o tendință de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede ca managerii unităților sanitare publice cu paturi să dispună măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”, a transmis Raed Arafat, citat de Digi24.

Arafat a mai adăugat că această măsură nu va implica urgențele, femeile însărcinate care necesită controale obligatorii sau pacienții cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă.

Fiecare caz în parte va fi analizat de medicul care tratează bolnavul, acesta urmând să decidă dacă operația sau tratamentul în spital poate fi amânat, a mai explicat Arafat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here