fbpx
miercuri, februarie 21, 2024
spot_img

Arafat: Se suspendă toate intervențiile chirurgicale, precum și internările care nu reprezintă urgențe

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Secretarul de Stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat luni seară, 4 octombrie, că unitățile sanitare publice din țarăvor suspenda internprile și intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe. Anunțul a venit după ședința de Guvern și, potrivit lui Arafat, măsura va fi aplicată timp de 30 de zile din cauza creșterii accelerate a cazurilor de infectări cu coronavirus.

„Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifră dublă față de lunea trecută în privința noilor cazuri de COVID. Nu vedem încă o tendință de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede ca managerii unităților sanitare publice cu paturi să dispună măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”, a transmis Raed Arafat, citat de Digi24.

- Reclamă -

Arafat a mai adăugat că această măsură nu va implica urgențele, femeile însărcinate care necesită controale obligatorii sau pacienții cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă.

Fiecare caz în parte va fi analizat de medicul care tratează bolnavul, acesta urmând să decidă dacă operația sau tratamentul în spital poate fi amânat, a mai explicat Arafat.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trafic închis complet pe o stradă importantă din Ploiești. Primăria începe programul de asfaltări

Primăria Ploiești a anunțat începerea programului de reparații curente și întreținere a străzilor, iar strada Maramureș, aflată în apropierea...
spot_img
Sari la conținut