fbpx
vineri, aprilie 19, 2024
spot_img

Ariceștii Rahtivani: peste 300.000 lei cheltuiți pentru reabilitarea unor fântâni de unde nu se poate bea apă. GALERIE FOTO

Citește Și

- Reclamă -

Primăria din Ariceștii Rahtivani a cheltuit 338.129 lei din fonduri proprii pentru reabilitarea unor fântâni din care oamenii nu pot bea apă! 20 de fântâni din comună, amplasate pe străzile principale, au fost reabilitate în urma unor lucrări demarate în primăvara acestui an. În cadrul proiectului, au fost alocați bani pentru curățarea apei din fântâni și pentru scoaterea gunoaielor din acestea, dar apa nu este potabilă. La finalizarea lurărilor, s-au montat plăcuțe pe fiecare fântână pe care este scris “APĂ NEDESTINATĂ CONSUMULUI UMAN”.

Contactat de reporterii ziarului Incomod pentru un punct de vedere, primarul comunei Ariceștii Rahtivani, Alexandru Cristea, a declarat că fântânile au fost reabilitate pentru ca oamenii să folosească apa pentru adăparea animalelor sau pentru uz casnic, în cazul opririi alimentării cu apă în comună.

- Reclamă -

“Noi avem un serviciu public de apă și, din experiența anterioară, știm că uneori, la anumite catastrofe climatice, de genul incendii foarte puternice, de genul chiciură foarte multă depusă pe conductele electrice, viscole, se începe alimentarea cu energie electrică. În acel moment, alimentarea cu apă la toată comuna, încetează. Atunci, noi trebuie să avem pentru cetățeni, ca să folosească la toaletă, la adăparea animalelor, pentru spălat, apă din fântânile pe care noi le-am reabilitat. Fântânile nu primesc aviz de funcționare pentru consumul uman al apei pentru că apa este infestată cu infiltrații de nitriți ca urmare a chemizării excesive a agriculturii în perioada comunistă, dar și prin faptul că în Ariceștii Rahtivani nu există sistem de canalizare și pânza de apă freactică s-a infestat, fiind la suprafață, în unele locuri la 12 m, în alte locuri la 30 m și ni s-a spus să interzicem consumul de apă din acele fântâni. Am hotărât să reabilităm fântânile pentru a avea un stoc de apă pentru a adăpa animalele și în cazul unui incendiu, pompierii pot să tragă apă din fântânile astea. Reabilitarea fântânii a presupus să fie scos tot ce a fost mizerie, pentru că nemernicii din comună au aruncat acolo fel de fel de lucruri, s-a săpat, s-a dat din nou de apa freactică, s-a scos apa murdară, s-au reabilitat fântânile, dar pânza de apă freatică este infestată pe raza întregii comune. Dacă am reabilitat fântâna, nu înseamnă că o facem potabilă. Este nedestinată consumului uman și nimeni nu poate să facă așa ceva. Noi am pus și afișe la fiecare fântână, “apă nedestinată consumului uman”.”, a declarat primarul Alexandru Cristea pentru ziarul Incomod.

Vezi mai jos imagini cu fântânile reabilitate:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk Show. Mafia gunoaielor din Prahova, subiect național ignorat de autorități locale

Mafia gunoaielor din Prahova a ajuns subiect național, dar nici acum nu vedem reacții ferme din partea autorităților.Ziarul Incomod...
Sari la conținut