fbpx
sâmbătă, mai 25, 2024
spot_img

Asistentă de la Maternitatea Ploiești, agresată. Făptașii au rupt bariera de la intrarea în spital

Citește Și

- Reclamă -

O asistentă de la Maternitatea Ploiești a fost agresată de părinții unei fete care, apoi, au rupt bariera de la intrarea în parcarea spitalului.

Incidentul s-a petrecut săptămâna trecută, pe data de 8 mai, în jurul orei 18.30, când cei doi părinți au venit la Maternitatea Ploiești cu fiica lor, cerând să fie consultată de un doctor.

Potrivit unor surse din spital, medicul de gardă a refuzat să consulte minora, pe motiv că la spitalul de obstetrică-ginecologie pot beneficia de consultații doar femeile majore și minorele care sunt însărcinate. Minorele care nu sunt însărcinate pot merge doar la Spitalul de Pediatrie.

- Reclamă -

”Mesajul” a fost transmis de o asistentă, care ar fi devenit apoi victima celor doi părinți recalcitranți. Femeia spune că a fost scuipată, bruscată, smucită de părinții nervoși, așa că a chemat Poliția.

La sesizare a venit Secția nr. 4 Poliție Ploiești care a amendat părinții recalcitranți. Însă, potrivit cadrelor medicale, atitudinea polițiștilor ar fi lăsat de dorit, în sensul în care au apărut deranjați că au fost chemați pentru ”atâta” lucru.

La plecarea din spital, cei doi părinți au trecut val vârtej cu mașina prin bariera de la poarta spitalului, pe care au rupt-o.

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unitate în subordinea căruia funcționează Maternitatea (Secția de Obstetrică Ginecologie), dr. Andrei Ilinca, a confirmat incidentul pentru ziarul Incomod. Potrivit dr. Ilinca, asistenta a fost agresată, iar bariera a fost ruptă de părinții recalcitranți, așa că spitalul a depus plângere penală în acest sens. În plus, directorul medical a explicat faptul că unitatea nu are secție de obstetrică ginecologie pediatrică și de aceea li s-a recomandat oamenilor să meargă la Spitalul de Pediatrie Ploiești.

- Reclamă -

Cadrele medicale din Maternitate spun că din păcate frecvent li se întâmplă să fie agresate sau jignite, deși pe holurile spitalului sunt afișe care avertizează că astfel de gesturi sunt, prin lege, infracțiuni:

La solicitarea ziarului Incomod, Poliția Prahova a emis următorul punct de vedere cu privire la incident:

”La data de 8 mai a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii din cadrul Secției nr.4 de Poliție Ploiești au fost sesizați de către o femeie, în calitate de asistentă medicală, cu privire la faptul că are un conflict cu părinții unei paciente minore, în incinta unei unități medicale din municipiul Ploiești.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilind faptul că apelanta și un alt cadru medical ar fi avut un conflict spontan cu părinții unei minore care au venit cu aceasta din urmă la consult.

Tot din verificări, a reieșit faptul că cei doi părinți ar fi adresat expresii și cuvinte jignitoare celor două cadre medicale.

- Reclamă -

De asemenea, la ieșirea din unitate, tatăl minorei ar fi produs distrugeri barierei de acces în curtea unității întrucât nu i-ar fi fost deschisă când a dorit sa iasă.

În cauză, cei doi părinți au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 700 de lei, conform Legii nr.61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, cele două cadre medicale își rezervă dreptul de a depune plângere în termenul legal.

Totodată, reprezentanții spitalului și-au rezervat dreptul de a depune plângere cu privire la distrugerea barierei.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Daniela Lica: ”Pentru educația copiilor nu e suficient niciodată cât se investește. Primarul Ploieștiului ne-a ajutat foarte mult”

Trei elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești s-au calificat în lotul restrâns de informatică al României...