fbpx
luni, decembrie 11, 2023
spot_img

Asistentă electrocutată la Spitalul Universitar

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

O asistentă s-a electrocutat la Spitalul Universitar din Capitală în timp ce folosea un aparat de anestezie, imediat după o intervenţie chirurgicală. Este al doilea astfel de incident în mai puţin de o lună. Un doctor de la Spitalul Colţea a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a electrocutat cu un bisturiu electric, în timp ce opera un pacient.

Incidentul a avut loc joi, imediat după o intervenție chirurgicală, când asistenta încerca să trezească pacientul. Asistenta nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar la scurt timp a observat că și prizele sunt desprinse din peretele sălii de operatie. A raportat imediat incidentul conducerii spitalului, iar managerul unității sanitare a luat decizia ca nici un astfel de aparat să nu mai fie folosit până nu va fi verificat de o firmă de specialitate. Acest lucru se poate întâmpla abia marți, deoarece firma care se ocupă de mentenanța unor astfel de instrumente are zile libere.

- Reclamă -

Managerul a luat decizia ca fiecare priza din spital să fie verificate pentru a nu exista pericol pentru pacienți sau medici. În urmă cu aproximativ două săptămâni un medic de la spitalul Colțea s-a electroculat cu un bisturiu electric chiar în timpul unei intervenții chirurgicale, având nevoie de îngrijiri medicale. Conducerea spitalului a deschis o anchetă internă și a precizat că va chema firma care se ocupa de mentenanță pentru a verifica aceste instrumente, însă până în momentul de față nu au fost făcute publice rezultatele.

Ministerul Sănătății a precizat că va trimite corpul de control pentru a verifica situația de la Spitalul Colțea, dar așteaptă ca Primăria Capitalei, care are în subordine Spitalul Colțea, să îi pună la dispoziție un membru pentru a putea efectua verificarea.

Sursa: www.digi24.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

A doua ședință de CL boicotată de consilierii. Bugetele mai multor instituții nu pot fi rectificate

Vineri, 8 decembrie, Consiliul Local a fost convocat pentru aprobarea mai multor proiecte de rectificare bugetară, dar și pentru...
spot_img