Asistentele care au dat bani pentru a se angaja la maternitatea din Ploiești au făcut acorduri de recunoaștere cu procurorii. Acestea au fost deja condamnate de Tribunalul Prahova la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității.

Spitalul Județean de Urgență Ploiești nu este singura unitate medicală din Prahova vizată de o anchetă a procurorilor privind angajări pe șpagă (detalii despre perchezițiile de la Spitalul de Urgență din Ploiești aici). La Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești (Maternitatea) au fost făcute percheziții similare în urmă cu un an. Au fost vizate atunci două asistente medicale, un economist și directorul financiar al unității medicale. Cele două asistente medicale și economistul au făcut acorduri de recunoaștere și au fost deja condamnate. În cazul directorului financiar al Spitalului de Ostetrică Ginecologie ancheta procurorilor nu s-a finalizat.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Alina Mihaela Ionescu, Oana Claudia Sălceanu și Călin Alina Roxana, fostă Comănici, au făcut acorduri de recunoaștere și au fost condamnate de Tribunalul Prahova pentru dare de mită la câte doi ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității.

La momentul perchezițiilor care au avut loc la maternitatea ploieșteană (septembrie 2020) managerul de atunci al unității medicale, Gheorghe Alexandru, mărturisea că anchetatorii au venit la sediul spitalului şi au solicitat documente care au legătură cu contractele de achiziţii de echipamente medicale făcute de Maternitate în perioada 2017 şi până în prezent (2020 n.r.), dar şi documentele care vizează angajările făcute de spital în vara anului 2020.

Ancheta procurorilor a pornit de la un denunţ, potrivit unor surse, în care era reclamat faptul că angajările în spital, la nivel de cadre medicale medii, se făcea „pe şpagă”. Aceleaşi surse au precizat că un post de asistentă medicală în cea mai mare maternitate din judeţ s-ar fi obţinut contra unor sume cuprinse între 500 şi 1.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here