UPDATE. O ambulanță a ajuns la Maternitatea Ploiești pentru a prelua pacienta.

ȘTIREA INIȚIALĂ. Asistentele care au fost de gardă noaptea trecută la Maternitatea Ploiești au fost nevoite să stea mai bine de 12 ore în costume de protecție, după ce au luat parte la o intervenție chirurgicală efectuată unei femei întoarse din Spania.

Potrivit surselor din cadrul Maternității Ploiești, luni seară, 16 martie, în jurul orei 18.30, la Camera de Gardă a Spitalului de Obstetrică Ginecologie din Ploiești s-a prezentat o femeie însărcinată în luna a doua care avea un avort în curs și trebuia operată urgent. Femeia le-a spus cadrelor medicale că s-a întors în urmă cu 3-4 zile din Spania, motiv pentru care personalul medical s-a echipat în costume de protecție. Conform procedurilor, după operație, asistentele au rămas lângă pacientă, în costum de protecție, așteptând ca femeia să fie preluată cu o ambulanță. În paralel, potrivit acelorași surse, după efectuarea acestui chiuretaj, medicul care era de gardă a intrat în altă operație, o cezariană.

Cadrele medicale din cadrul Maternității Ploiești spun, însă, că nimeni nu a venit să ia pacienta, iar marți dimineață, după ora 09.00, asistentele erau încă îmbrăcate în costumele de protecție. Au încercat toată noaptea să sune la numerele puse la dispoziție de DSP Prahova, dar spun că nu li s-a răspuns la telefon. Mai spun că au sunat și la numărul unic al Consiliului Județean Prahova, unde li s-a răspuns, dar nu au fost ajutate și au sunat și la Serviciul Județean de Ambulanță Prahova pentru a solicita o ambulanță cu care pacienta să fie transportată, dar nici acolo nu au primit ajutor.

Marți dimineață, 17 martie, reporterii Incomod au aflat despre această situație și au solicitat puncte de vedere din partea Direcției de Sănătate Publică Prahova și din partea purtătorului de cuvânt al Instituției Prefectului, care a fost desemnat “voce unică” în Prahova pe teme care au legătură cu noul coronavirus, ceea ce înseamnă că este singura persoană care comunică oficial pe astfel de subiecte. La foarte scurt timp după ce reporterii Incomod au solicitat informații despre acest caz, ni s-a comunicat că o ambulanță a fost trimită de urgență la Maternitate pentru a prelua pacienta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here