fbpx
duminică, mai 19, 2024
spot_img

Asociația pentru Protecția Comercianților acuză Hale și Piețe că practică dubla taxare a chiriașilor de la tonete-FOTODOCUMENTE

Citește Și

- Reclamă -

Asociația pentru Protecția Comercianților (APCOM) a depus pe 6 ianuarie 2016 la Primăria Ploiești o sesizare prin care arată că SC Hale și Piețe SA practică dubla taxare a comercianților, la tonete. Potrivit APCOM competența aprobării și modificării tarifelor revine Consiliului Local Ploiești. Iar Hale și Piețe pretinde și percepe, prin articolul 7 din contractul încheiat cu utilizatorii de tonete, pe lângă tariful de închiriere tonete (aprobat de către Consiliul Local Ploiești) și contravaloarea unor utilități care fac parte din acest tarif de închiriere.

Potrivit membrilor asociației, la documentul depus pe 6 ianuarie la Primăria Ploiești nnnu s-a primit răspuns nici până în prezent. De aceea, APCOM, marți 31 ianuarie a depus un al doilea document prin care revine asupra problemei. De asemenea APCOM a postat pe pagina personală de facebook o scrisoare deschisă adresată consilierilor locali, scrisoare pe care o puteți citi mai jos:

- Reclamă -

”SCRISOARE DESCHISA CĂTRE CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI PLOIEȘTI
ONORABILI CONSILIERI
Ne adresam dumneavoastră și pe aceasta cale, deoarece căile legale de comunicare se pare ca va lasă indiferenți. După cum vom publica mai jos, în 6 -10 -2016, înregistram o adresă către dumneavoastră prin care semnalam apariția unui diferend între concesionarul Hale și Piețe SA și utilizatorii acestui serviciu pe care îi reprezentăm în marea lor majoritate. Vă invitam ca potrivit prerogativelor pe care le aveți, să mediați acest conflict. Nu numai că nu am primit răspuns – ceea ce ne arată o imagine despre respectul pe care îl arătați legii- dar nu am fost contactați nici măcar de membrii AGA în Hale și Piețe SA pentru discuții. De aceea vă întrebăm public:
1. Dumneavoastră înțelegeți să aveți respect față de prevederea legală care obligă orice instituție la un răspuns în termen de 30zile? ( aici trebuie să precizăm că am avut diverse comunicări cu ministere, cabinetul Primului Ministru, și toate au primit răspunsuri în termen, în schimb toate adresele către Primărie, Consiliul Local sau Hale și Piețe nu au primit nici un răspuns, excepție una adresată Consiliului de Administrație prin care nu ne-a răspuns la problema solicitată ci ne-a invitat să comunicam numele tuturor membrilor noștri???)
2. Putem înțelege că prin jocul politic aceste societăți în care acționar este Municipiul Ploiești au fost împărțite între partide, dar dumneavoastră totuși asistați impasibili la degradarea și probabil în curând falimentul activității sc Hale și Piețe, doar pentru că a devenit feuda unuia?
3. Vă mai pasă de activitatea din zonă în perioadele neelectorale? Vă primim cu plăcere vizitele în campanii și sperăm ca după ce vă ocupați funcțiile, să venim și noi către dumneavoastră, legal, reprezentativ, prin petiții ca să deranjăm cât mai puțin. Putem încerca și în grup organizat dacă preferați mulțimea.
4. Apreciem că ați făcut pași pentru preluarea Pieței Centrale în vederea reconstrucției, dar știți că nici până azi Hale și Piețe nu a reușit să contracteze o firma pentru construcția acelei piețe provizorii?
5. Încă sperăm la un dialog cu dumneavoastră.”

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Accident grav de motocicletă, în Prahova

UPDATEVictima, bărbat în vârstă de 51 de ani, prezintă un traumatism cranio-cerebral sever și a fost intubat de echipajul...
Sari la conținut