slanic

slanicMiercuri, începând cu ora 15.30, cei care vor să susțină campania inițiată de Asociația “Învață să înveți” sunt așteptați la mitingul organizat în București, în fața sediului Salrom, pentru salvarea Salinei Slănic, unul dintre cele mai importante și spectaculoase obiective din Prahova.

La mai bine de un an de când accesul cu ajutorul lifturilor în Salina Slănic Prahova nu mai este posibil nu există nici măcar semnale că situația ar putea fi remediată prea curând. Cazul a atras atenția și Asociației “Învață să înveți”, care a decis să inițieze acest apel la acțiune. Mobilizarea s-a făcut prin intermediul rețelelor de socializare. “Scopul adunării publice este acela de a manifesta împotriva poluării Salinei Slănic Prahova, de către microbuzele care emit noxe transportând zilnic (de mai bine de un an ) turişti. Milităm pentru punerea de urgență în funcţiune a unui lift modern, deoarece Societatea Națională a Sării S.A. – SALROM ( o companie cu profituri de milioane de euro anual), încă nu a identificat fondurile necesare achiziționării unui lift la standard europene pentru Salina «Unirea». Cerem în mod imperative demararea de urgență a unui program amplu de modernizare și amenajare turistică în conformitate cu standardele europene și elaborarea unei strategii reale de dezvoltare a Salina «Unirea». Îi invităm, alături de membrii Asociaţiei «Învață să înveți», pe toți cei care iubesc mediul, pe toți care se consideră prietenii oraşului Slănic Prahova şi nu acceptă distrugerea Salinei prin poluarea cu noxe auto, dorind să lase generaţiilor viitoare un obiectiv turistic demn de o ţară europeană” este mesajul președintelui Asociației, Valeria Tivda.

Lifturile din Salina Slănic nu mai funcționează de la începutul lunii august 2014, când unul dintre ele s-a defectat și s-a prăbușit, în timp ce transporta mai multe persoane. Pentru că nu a mai fost considerate sigure, lifturile care asigurau transportul turiștilor în salină au fost oprite. Niciun alt demers nu a urmat, acestea fiind înlocuite, și în prezent, cu microbuze care transportă în subteran persoanele venite să viziteze Mina “Unirea”.

sursa: telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here