fbpx
vineri, septembrie 22, 2023
21.3 C
Ploiești
spot_img

Astăzi a avut loc parastasul Mădălinei Manole

Citește Și

- Reclamă -

Mai sunt șase zile și se împlinesc șapte ani de când Mădălina Manole s-a stins din viață, motiv pentru care familia artistei a decis ca astăzi să organizeze o parastasul de șapte ani. În Cimitirul de la Bolovani a fost practic un adevărat pelerinaj la mormântul Fetei cu Părul de foc, unde zeci poate chiar sute de fani au venit să-I aducă o floare și să-I aprindă o lumânare. Îngrijitorii cimitirului spun că primul care și-a făcut apariția la mormântul artistei a fost chiar Petru Mircea, soțul Mădălinei. Acesta a depus lângă cruce un ornament din flori albe însoțit de un mesaj: “Șapte ani cu sufletul gol. Te vom iubi mereu”. Petru nu a zăbovit prea mult la cimitir, spun aceiași martori, probabil pentru că a vrut să evite o întâlnire cu rudele Mădălinei. Imediat ce slujma de la biserică s-a încheiat, la Bolovani au început să vină admiratorii artistei, printre ei aflându-se și Daniel Gheorghe, fan cel mai înfocat și cel care vine special la Ploiești din Constanța în fiecare început de iulie. De data aceasta Daniel i-a adus idolului său un tablou cu protretul Mădălinei Manole, un buchet de flori, dar și o scrisoare. Este un gest devenit tradiție pentru Daniel.
“În fiecare an îi adresez o scrisoare în speranța că ea o va citi, dar din fiecare reiese ceea ce am învățat eu de la Mădălina, cât de mult am iubit-o. În primul rând ea m-a învățat să iubesc oamenii și să-mi îndrept atenția asupra lor și să iert. Este cel mai important lucru. În ultima scrisoare pe care am intitulat-o << Dor de Mădălina>>, am făcut un periplu în cei 22 de ani în care ea mi-a fost prietenă și faptul că din anul 1988 de când am cunoscut-o la Festivalul Mamaia a zis că toată viața va cânta, iar rugămintea mea era să nu mă lase și să-mi cânte toată viața. Să cânte pentru toți oamenii, pentru că asta a fost menirea ei, darul ei. Pentru mine Mădălina a fost lumina ochilor mei. Nu pot să uit niciun concert, emisiune, filmare pentru că eu plecam cu ea peste tot. O însoțeam peste tot. Sper ca de acolo de unde este să se uite la noi.
Spre orele prânzului, la cimitir și-au făcut apariție tatăl și fratele artistei, dar și rude ale acesteia. Ion Manole a precizat că a fost pentru prima dată când biserica a permis o pomenire creștinească, având în vedere pentru sinucigaș, canoanele bisericești interzic asta în primii șapte ani de la deces.
“Trebuie să-i facem cele creștinești. Până acum a fost cum a fost, dar astăzi a fost ca o reînmormântare a ei pentru că astăzi a fost primită în rândul creștinilor. A fost prima slujbă. Dacă a declarat-o sinucigașă, de acum o primește în rândul creștinilor și poate fi pomenită. Eu trebuie să-mi fac datoria. Mamă-sa a murit cu supărarea asta în suflet că nu trăiește să-i facă parastasul de șapte ani și atunci m-am luptat să fiu demn și să merg înainte. Îmi duc crucea cât pot și omul poate și o duce, dacă vrea”, a spus Ion Manole.
Madalina Manole a murit in data de 14 iulie 2010, chiar in ziua in care implinea 43 de ani.

- Reclamă -

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Foto exclusiv – Traficant de droguri prins în flagrant în Ploiești

Polițiștii BCCO Ploiești au organizat în această după-amiază un flagrant în zona Caraiman din Ploiești.Un traficant de droguri...