Conducerea Consiliului Judeţean Prahova a semnat miercuri, 16 iunie 2021, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru o viitoare variantă ocolitoare Azuga – Buşteni. Potrivit comunicatului de presă al CJ Prahova, variantă ocolitoare Azuga – Buşteni face parte dintr-un ansamblu de proiecte, care include şosele de centură şi pentru Mizil, Păuleşti, Comarnic și Băneşti-Valea Doftanei.

„Consiliul Județean Prahova lucrează pentru prahoveni, dar și pentru românii care pierd ore în șir în traficul de pe Valea Prahovei. Studiul de fezabilitate pentru varianta ocolitoare Azuga-Buşteni va fi finalizat în 90 de zile, după care vom trece imediat la licitația execuției drumului. În perioada următoare, vom contracta și studiile de fezabilitate pentru variantele ocolitoare Mizil, Păuleşti, Comarnic, Băneşti-Valea Doftanei”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

În vederea realizării studiului de fezabilitate pentru Azuga-Buşteni, se vor analiza două variante de drum ocolitor, ambele având o lungime de aproximativ 8-9 kilometri.

Prin realizarea acestei centuri ocolitoare se dorește reducerea semnificativă a timpului de deplasare, scăderea noxelor şi mărirea siguranţei circulaţiei. În scopul decongestionării traficului de pe Valea Prahovei, sunt supuse analizei executarea de lucrări de drum, poduri şi pasaje peste cursul de apă al râului Prahova şi afluenţilor acestuia, dar şi lucrări de consolidare şi protecţie împotriva căderii stâncilor.

Studiul de Fezabilitate pentru varianta ocolitoare Azuga-Buşteni va fi realizat de firma prahoveană SC IRIMAT CONS, valoarea contractului este de 999.600 RON (fără TVA), fonduri asigurate din bugetul CJ Prahova. Durata maximă estimată a realizării acestui SF este de 90 de zile de la semnarea contractului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here