rezultate bacalaureat 52597000

Luni, pe 26 iunie, cei aproximativ 140.000 de candidați, dintre care aproximativ 5.000 din Prahova, au participat la Evaluarea Națională din acest an vor afla rezultatele ce contează, începând din 2017, în proporție de 80% în calcularea mediei de admitere la liceu.

Notele vor fi afișate cel târziu la ora 16.00, la centrele de examen și pe portalul dedicat, evaluare.edu.ro.

Tot luni, candidații nemulțumiți pot depune contestații. Cererile de recorectare a lucrărilor se pot formula până cel târziu la ora 20.00.

Notele finale vor fi anunțate vineri, pe 30 iunie.

Începând cu anul acesta, rezolvarea contestațiilor marchează și o premieră. Nota obținută după corectarea lucrării rămâne definitivă indiferent de cât de mică este diferența față de nota acordată inițial. Până în prezent, modificarea era operată, pentru notele sub 9,50, numai dacă diferența între cele două era de cel puțin jumătate de punct.

Vestea proastă este că Ministerul Educației nu a implementat și o a doua modificare cerută insistent, în special anul trecut, de reprezentanții elevilor. Aceștia doresc ca nota să fie modificată numai dacă ea crește în urma contestației, adică doar în favoarea elevului.

“Lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate «nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.» Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații. Reamintim că media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată dintre media generală la Evaluarea Naţională (reprezentând 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%)”, au explicat reprezentanții Ministerului Educației, într-un comunicat de presă.

Sursa: www.telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here