fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Atac cibernetic în Noua Caledonie, la scurt timp după ce Macron a anunțat că va vizita arhipelagul

Citește Și

- Reclamă -

Noua Caledonie a suferit marți un ”atac cibernetic de o forță fără precedent”, după ce președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat că va vizita arhipelagul francez.

Guvernul din Noua Caledonie a anunțat că atacul cibernetic de amploare a fost lansat la scurt timp după anunțul vizitei lui Macron. Atacul a avut ca și scop să facă indisponibile serviciile de internet, după ce milioane de e-mailuri au fost trimise la o singură adresă, anunță news.ro.

„Noaptea trecută am suferit un atac cibernetic de o forţă fără precedent în Noua Caledonie, întrucât un furnizor de servicii de internet a fost atacat din exterior cu scopul de a satura reţeaua din Noua Caledonie”, a explicat Christopher Gygès, membru al guvernului colegial local (Les Loyalistes), într-o conferinţă de presă.

- Reclamă -

Între timp, a precizat el, „echipele statului şi ale OPT (Departamentul pentru Poştă şi Telecomunicaţii) au reuşit să oprească acest atac înainte ca acesta să provoace pagube majore”.

Majoritatea adreselor IP folosite de hackeri pentru atac proveneau din Rusia, a precizat reprezentantul Guvernului responsabil cu problemele digitale.

În total, au fost identificate 95.000 de încercări de conectare în doar câteva secunde. Milioane de e-mailuri au fost trimise simultan către o adresă de e-mail scopul fiind să satureze reţeaua şi să o facă inoperabilă, a adăugat Christopher Gygès.

- Reclamă -

Emmanuel Macron a părăsit marţi seara Parisul pentru a se deplasa în Noua Caledonie, unde intenţionează să înfiinţeze o „misiune” cu scopul de a calma situaţia în arhipelag, care este scena unor revolte începând de lunea trecută, soldate deja cu şase morţi.

Sunt cele mai grave tulburări din ultimii 40 de ani în arhipelagul francez. Protestatarii şi cei 1.000 de poliţişti francezi trimişi ca întăriri se joacă „de-a şoarecele şi pisica” în Noua Caledonie, a declarat miercuri un grup de independenţi, înainte de sosirea preşedintelui francez Emmanuel Macron, relatează Reuters.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Noii consilieri județeni au primit certificatele doveditore al alegerii în funcție

Alegerile locale din 9 iunie au schimbat semnificatic componența Consiliului Județean Prahova. Noii consilieri județeni au primit vineri certificatul...