Este cod roșu de inundații pe râul Cricovul Sărat, care, vineri, a luat viața a doi copii, iar încă doi sunt dați dispăruți. 

Hidrologii au emis, sâmbătă, o nouă atenționare cod roșu de inundații pe râul Cricovul Sărat, care străbate județele Ialomița și Prahova. Avertizarea este valabilă până la ora 15.00.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gopodărire a Apelor (INHGA), din cauza precipitațiilor înregistrate şi propagării, se vor produce în continuare creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe cursul mijlociu şi inferior al râului Cricovul Sărat, județele Prahova şi Ialomiţa.

Avertizarea este valabilă până la ora 15.00.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, pompierii au monitorizat zonele inundabile și cele afectate, respectiv Lapoș și Sângeru, verificând creșterea debitelor pe Cricovul Sărat și afluenții săi.

Șase echipe mixte au verificat dacă mai sunt persoane în locuințele aflate în zona inundată din comuna Sângeru. În aceeași localitate, un copil de 5 ani a fost salvat, după ce a fost surprins pe o insuliță formată între malurile Cricovului Sărat.

Tot la Sângeru, patru copii au fost luați de viitură în valea râului. Casa lor a fost rasă până la temelii, iar copiii și mama au fost luați de ape în timp ce încercau să ajungă la un loc mai sigur.

Doi dintre copii au fost găsiți fără suflare, iar ceilalți doi sunt căutați și la această oră.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here