Poliția Prahova anunță o amplă acțiune a polițiștilor rutieri timp de o săptămână, pe toate șoselele din județ! Acțiunea vizează în principal mijloacele de transport persoane și marfă, însă, polițiștii vor avea în vizor toți participanții la trafic. De altfel, în ultimele 24 de ore au fost controlate peste 220 de vehicule, dintre care 40 mijloace de transport în comun și 58 transport marfă.

“Polițiștii rutieri acționează în perioada 12-18 octombrie pe șoselele din județ pentru a verifica mijloacele de transport persoane și marfă.

Oamenii legii vor trage pe dreapta camioane și autobuze în cadrul unei acțiuni la nivel național care se desfășoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Operațiunea are ca scop prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii mijloacelor de transport public de persoane și de transport de marfă.

Polițiștii vor avea în vedere respectarea vitezei legale, folosirea centurilor de siguranță, funcționarea aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, dar și documentele obligatorii, atât ale conducătorilor auto, cât și ale autovehiculelor.

Astfel, în ultimele 24 de ore au fost controlate peste 220 de autovehicule (dintre care 40 mijloace de transport în comun și 58 transport marfă). Pentru neregulile constatate au fost aplicate 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 27.200 de lei.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

De asemenea, se va verifica și respectarea obligativității măsurilor de protecție sanitară prin purtarea măștii de protecție în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În scopul prevenirii eventualelor ambuteiaje şi a desfăşurării circulaţiei rutiere în regim de siguranţă şi fluenţă, se recomandă participanţilor la trafic să dea dovadă de un comportament adecvat.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă, de asemenea, conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!”, a transmis Poliția Prahova într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here