Șoferii care își parchează mașinile ilegal pe carosabil, în Ploiești, riscă să plătească sute de lei, dat fiind că începând de miercuri, 16 septembrie, se ridică din nou mașinile care staționează în locuri nepermise.

Poliția Locală Ploiești identifică mașinile care staționează ilegal pe carosabil și solicită Societății de Gospodărire Urbană să le ridice și să le transporte la locul de depozitare de pe strada Ghighiului din municipiu.

Pentru a-și recupera mașinile, șoferii care încalcă legislația vor avea de plătit următoarele taxe, potrivit regulamentului aprobat de Consiliu Local:

-450 lei pentru mașinile ridicate și depozitate în spațiul de pe strada Ghighiului

-220 lei pentru mașinile în curs de ridicare, în cazul în care șoferul solicita eliberarea în timpul operațiunii

-91/lei, după 24 de ore de la data ridicării mașinii, tarif de depozitare

Pe lângă taxa de eliberare a mașinii, șoferii riscă să plătească și amendă. Conform legislației în vigoare staționarea în loc nepermis este sancționată cu 3-4 puncte de amendă și 3 puncte de penalizare. Punctul de amendă este 145 lei.

Poliția Locală Ploiești a început, de astăzi, să dispună ridicarea mașinilor care staționează ilegal, cum este și cazul autoturismului din imaginea de mai sus, care miercuri dimineață bloca strada cu sens unic Iuliu Maniu, stradă pe care staționarea este interzisă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here