Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți 20 iulie, atenționări de cod portocaliu și galben pentru ploi torențiale și vijelii. Avertizările sunt valabile și în Prahova.

Interval de valabilitate pentru codul galben: 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 03:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.
În sud-estul țării disconfortul termic se va menține ridicat, iar spre seară și noaptea pe arii restrânse se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică.

Interval de valabilitatepentru codul portocaliu:  20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 03:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente.

În cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramureșului și a zonei montane, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…80 l/mp.

Pentru 21 iulie, în intervalul orar 03.00 – 22.00 ANM anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată, mai ales după-amiaza și seara, local în zona de munte, precum și în nord-estul, centrul și sud-estul țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…45 l/mp.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here