Trei persoane bănuite de braconaj cinegetic au fost depistate de polițiștii din Teleorman, în urma unei acțiuni organizate aseară. Polițiștii au ridicat o armă letală deținută ilegal și cartușele aferente.

La data de 13 septembrie, în timp ce desfășurau o acțiune pentru protejarea fondului cinegetic și prevenirea braconajului, polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au observat un autoturism care se deplasa în apropierea pădurii Blejeşti, luminând cu o lampă tip proiector pentru căutarea vânatului.

Poliţiştii au pornit în urmărirea vehiculului, iar pe parcursul urmăririi din autoturism a fost aruncată pe geam o armă. Autoturismul a fost oprit, iar în interiorul acestuia au fost identificate 3 persoane, de 22, 30 și 34 de ani, toate din Teleorman.

De asemenea, în interiorul vehiculului s-au găsit două cartuşe letale de vânătoare, calibrul 12, aferente armei, o lanternă şi un telefon mobil.

Din cercetări a reieşit că arma aruncată din autoturism era deținută ilegal, aceasta  făcând parte din categoria armelor letale, cu două ţevi, având destinaţia de vânătoare.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care polițiștii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic, bunurile descoperite fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here