• Filtrele au fost ridicate, după ridicarea restricțiilor în Suceava
      • Municipiul Suceava și alte opt localități limitrofe au ieșit din carantină
      • Vela a anunțat o nouă Ordonanță Militară aseară, pentru ieșirea din carantină

Toate cele nouă filtre de pe inelul de închidere a judeţului şi cele cinci instituite pe inelul de izolare de pe drumurile judeţene şi drumurile comunale au fost ridicate, după decizia de încetare a măsurii de carantină pentru municipiul reşedinţă de judeţ şi cele opt localităţi limitrofe, au anunţat, joi, reprezentanţii Prefecturii Suceava.

Potrivit sursei citate, se păstrează cinci filtre pe drumurile naţionale, ce vor fi ridicate în mod gradual după ce se vor primi precizări în acest sens

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a aprobat hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) de ridicare a carantinei din zona municipiului Suceava, bazată în special pe propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava care a susţinut cu argumente tehnice de specialitate şi medicale, de natură epidemiologică, că se evidenţiază trendul pozitiv al evoluţiei infecţiilor cu SARS-CoV-2 în judeţ în perioada 26 aprilie – 11 mai.

Hotărârea CJSU Suceava şi propunerea DSP Suceava au fost înaintate Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) spre avizare, şi autorităţilor centrale spre analiză, în vederea adoptării unei măsuri.

Prefectura Suceava anunţa miercuri că în judeţ erau în evoluţie 620 de cazuri de COVID-19, cu 43 mai puţine decât în ziua precedentă.

Decizia de miercuri a autorităţilor a fost susţinută de raportul săptămânal de supraveghere a situaţiei COVID-19, elaborat de INSP, întocmit pe baza cifrelor transmise din teritoriu până pe data de 10 mai. Din raport reiese că, în săptămâna 4-10 mai, în evoluţia cazurilor judeţul Suceava nu mai este pe primul loc la cazuri noi şi la decese din cauza COVID-19.

Conform raportului INSP, 37,5% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Neamţ, Suceava, Bacău, Bucureşti şi Galaţi, iar 38% din totalul deceselor au fost înregistrate în Galaţi, Sibiu, Suceava, Bucureşti şi Mureş.

Pe ansamblu, judeţul Suceava rămâne pe primul loc, cu 20,8% din totalul cazurilor confirmate şi cu 17,4% din totalul deceselor de COVID-19 înregistrate, iar două judeţe, Suceava şi Neamţ, sunt înregistrate cu o incidenţă aparentă mai mare de 50/100.000 locuitori.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here