Finanţare de la Uniunea Europeană pentru modernizarea drumului care leagă judeţele Prahova și Dâmboviţa.

Concret, vorbim de  Drumul Judeţean 720, cel care porneşte din comuna Floreşti, trece prin Filipeştii de Pădure şi merge până în judeţul vecin.

Conform președintelui Consiliului Județean Prahova,  proiectul presupune modernizarea carosabilului, lărgirea platformei, amenajarea de piste de biciclete şi realizarea unui sistem de iluminat public. Valoarea estimată a lucrărilor este de  peste 66 de milioane de lei, o cotă de cofinanţare de puţin peste 2 milioane de lei, restul sumei urmând să fie asigurată de la Uniunea Europeană.

Proiectul are o perioadă totală de 44 de luni, dintre care nouă sunt estimate pentru finalizarea achiziţiilor publice, 33 pentru execuţia efectivă a lucrărilor şi două pentru verificări şi recepţie  din care administraţia judeţeană va trebui să suporte.

Contractul de finanţare a fost semnat luni, în Palatul Administrativ din Ploieşti, de către președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, ministrul Dezvoltării, Vasile Daniel Suciu, şi directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, Liviu Muşat

Toader  a precizat că realizarea acestei legături rutiere se numără de câţiva ani printre priorităţile asumate în domeniul infrastructurii rutiere de către autorităţile locale din această regiune.

Tot luni a mai fost semnat un contract similar, pentru modernizarea a trei drumuri din estul judeţului Prahova, care asigură ieşirea spre Ialomiţa, practic creându-se un coridor modern, pe ruta Dâmboviţa-Prahova-Ialomiţa. Cu aceeaşi ocazie, conducerea Consiliului Judeţean şi cea a Ministerului Dezvoltării au mai semnat patru contracte de finanţare din fonduri europene, două pentru unităţi medicale şi două pentru centre sociale.

Fonduri europene pentru mai multe proiecte de Investiții din Prahova

تم النشر بواسطة ‏‎Ziarul Incomod‎‏ في الاثنين، ١١ مارس ٢٠١٩

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here