fbpx
luni, iunie 24, 2024
spot_img

Au voie autobuzele 101 să circule pe interzis în zona Pieței Centrale atunci când înlocuiesc tramvaiele? Răspunsul Poliției Rutiere

Citește Și

- Reclamă -

Luni, a avut loc un incident între un șofer TCE care circula pe un autobuz cu ruta 101, care înlocuia un tramvai cu defecțiuni tehnice și un echipaj al Poliției Locale Ploiești. În zona Pieței Centrale, pe strada George Coșbuc, Poliția Locală a oprit autobuzul și l-a întrebat pe șofer de ce circulă pe interzis. Acesta a explicat că înlocuiește un tramvai, iar acesta este singurul vehicul care are voie să circule pe interzis pe acea stradă, fiind și stație acolo. Șoferul ne-a povestit că totul ar fi pornit de fapt de la o ambiție a polițiștilor locali cu care mai avusese un incident în aceeași zi.

Vezi aici ce ne-a povestit șoferul!

- Reclamă -

Reporterii ziarului Incomod au luat legătura cu reprezentanții Biroului Rutier Ploiești pentru a lămuri aceste aspecte și pentru a afla dacă autobuzele, atunci când înlocuiesc tramvaie, au voie să intre pe interzis pe acea stradă. Iată răspunsul primit:

„Din punct de vedere legal, cum este acum semnalizarea rutieră, autobuzul nu are voie să meargă pe interzis. Chiar dimineață am discutat atât cu cei de la TCE, cât și cu administratorul drumului de la Primăria Ploiești și s-a stabilit că va fi montat un semn adițional „cu excepția autobuzelor TCE”. Dacă ieșim un pic din sfera strict legală, sunt situații când se întâmplă să nu funcționeze tramvaiul și atunci este normal că pentru a asigura îmbarcarea și debarcarea călătorilor trebuie folosit un autobuz. În acest caz, trebuie adaptată semnalizarea rutieră la această situație. Administratorul public va monta această plăcuță adițională prin care, pe lângă excepția pentru tramvaie, va fi excepție și pentru autobuzele TCE, pentru a nu afecta traficul călătorilor, în speță serviciul local de transport, asigurat de TCE. „, a declarat pentru Ziarul Incomod inspector principal Laurențiu Drăghici, șeful Biroului Rutier Ploiești.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

2 COMENTARII

  1. Am si eu o intrebare,in OG 195/2002,nu este prevazut ca Politia Locala (gardienii publici) sa aplice sanctiuni la regimul circulatiei,cum exp.MAI acest lucru?!!!…daca nu sunt agenti constatatori la OG.195,at sanctiunile acestor „agenti”sunt nule…

  2. Dacă ai citi legea 155/2010 , care din punct de vedere juridic este la același nivel cu OUG 195/2002 ,la art 7 spune ce atribuții are Polițistul Local in domeniul circulației pe drumurile publice ,Iar din puct de vedere legal cei care ar trebui trași la raspundere sunt cei de la TCE ,sau cei care nu au semnalizat corespunzător strada .Agenții de la Politia Locala nu au greșit , pentru că nu mi se pare normal ca autobuzele sa circule după bunul plac , mai ales că tramvaiul nu are nici trei luni de când a fost pus in funcțiune si au început sa se defecteze .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Incendiu la Hotel Vigo din Ploiești. Intervin pompierii

Intervenție de urgență a ISU Prahova după ce un incendiu a izbucnit la Hotelul Vigo din Ploiești, de pe...