Audierea prin video conferință a fostului deputat Sebastian Ghiță, care ar fi trebuit să aibă loc astăzi, la Tribunalu Prahova, a fost amânată pentru a treia oară. Conexiunea prin skype nu a putut fi realizată și în plus, la ședința de astăzi, nu a fost prezent un interpret de limbă sârbă care să asigure traducerea. Ghiță trebuia să dea declarații în dosarul Hidro Prahova, cel în care inculpat este și Iulian Herțanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta, cauză în care procurorii DNA au cerut un mandat de arestare în lipsă
Pe șase iulie va încerca pentru a patra oară judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova să-l audieze prin video conferință pe Sebastian Ghiță, aflat în arest la domiciliu în Serbia.
Astăzi acest lucru nu a fost posibil, deși la primele ore ale dimineții atât autoritățile din Belgrad, cât și cele din Ploiești dădeau asigurări că totul este funcțional din punct de vedere tehnic.
Inițial, conexiunea prin skype a fost realizată însă, cu puțin înainte de începerea ședinței de judecată, chiar în momentul în care judecătorul a intrat în sală, a apărut o defecțiune. Așadar nu există informații certe că Sebastian Ghiță a venit „la cadru” așa cum se spune pentru că cei prezenți în sala nu au reușit să vadă nimic pe ecran.
În plus, s-a constatat că interpretul de limbă sârbă, care trebuia să fie prezent în sala de ședințe a Tribunalului Prahova, pentru a asigura traducerea discuțiilor, nu venise până la ora 11.00.
Chiar și lipsa interpretului ar fi fost un motiv suficient pentru ca ședința să fie amânată din nou.
Audierea fostului deputat în dosarul Hidro Prahova, aflat încă în faza de urmărire penală, este necesară după ce procurorii DNA au cerut arestarea preventivă în lipsă pe numele lui Ghiță, acuzat în această cauză de nu mai puțin de șapte fapte penale, printre care spălare de bani și evaziune fiscală.
De altfel, procurorii ploieșteni au cerut mandate de arestare în toate cele cinci dosare în care Sebastian Ghiță este inculpat, dar, până în prezent, doar trei au fost confirmate de instanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here