Direcția Națională Anticorupție Serviciul Teritorial Ploiești a reluat recent cercetările într-un dosar penal în care sunt cercetați Constantin Ispas (foto stânga), fost șef al Direcției Generale Anticorupție Ploiești și Adrian Rădulescu (foto dreapta), fost adjunct al șefului Poliței Prahova. Cercetările fuseseră suspendate imediat după izbucnirea scandalului în care au fost implicați toți procurorii DNA Ploiești.

Zilele trecute, potrivit unor surse apropiate anchetei, un martor a povestit unui procuror DNA desemnat să preia această anchetă cum atât el, cât și părinții, au fost terorizați la propriu în sediul DGA Ploiești (în clădirea unde funcționează Poliția municipiului Ploiești) de Adrian Rădulescu și Constantin Ispas pentru a da declarații mincinoase și a face denunțuri mincinoase împotriva unui polițist căruia Rădulescu și Ispas urmau să îi întocmească un dosar penal.

Detaliile povestite de martor, care dăduse și o altă declarație anterior, sunt groaznice. De data aceasta a oferit mai multe detalii, nespuse la prima audiere.

Concret, martorul a povestit cum cei doi ofițeri l-au amenințat că îl arestează atât pe el cât și pe familia sa, Rădulescu chiar a cerut unui subaltern să îi aducă o pereche de cătușe, iar tatăl martorului a fost la un pas să facă infarct.

Martorul cât și părinții acestuia au fost chemați seara la sediul DGA Ploiești, neoficial, fără citație și fără a se consemna prezența lor în sediu. Ambii ofițeri au încercat să îi determine pe cei trei să formuleze denunțuri mincinoase, dar fără rezultat.

Potrivit declarațiilor, cei doi ofițeri de poliție au încercat diverse tertipuri de intimidare, ca într-un final să recurgă la amenințări. Martorul a fost dus de Adrian Rădulescu în alt birou în timp ce părinții au rămas în biroul lui Constantin Ispas. În acest timp Rădulescu îi spunea martorului că îi vor fi arestați părinții și la final și el va fi arestat cerându-i să semneze în alb o coală de hârtie făcând precizarea că știu ei ce să scrie mai departe pe acea coală.

Ulterior, Rădulescu le-a cerut părinților martorului să îl determine pe acesta din urmă să dea declarații mincinoase, în caz contrar îi va aresta pe toți.

Adrian Rădulescu și Constantin Ispas sunt trimiși în judecată într-un dosar cu infracțiuni de corupție, dosarul fiind în faza de cameră preliminară de trei ani de zile.

Cei doi mai sunt cercetați în alt dosar penal la DNA Ploiești pentru constituire de grup infracțional organizat alături de Emanuel Saghel, fost ofițer la BCCO Ploiești.

Numele lui Rădulescu și Ispas, alături de Cristinel Toader, fost șef al Poliției Locale Ploiești, apar alături de alte persoane printre care și magistrați și politicieni/foști politicieni, într-o plângere penală depusă de fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, aflată în cercetare la Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Acuzațiile sunt: constituire a unui grup infracțional organizat, mărturie mincinoasă, inducerea în eroare a organelor judiciare, favorizarea făptuitorului, complicitate la represiune nedreaptă și ultraj judiciar.

Redacția noastră a intrat în posesia unui document depus la Parchetul General și ulterior preluat pentru cercetări de structura centrală a DNA în care un martor povestește cu lux de amănunte cum au încercat să îl folosească acești membri ai grupului infracțional organizat pentru a se răzbuna prin fabricarea de denunțuri mincinoase și articole de presă denigratoare, cu scopul discreditării a mai multor persoane din Ploiești și inclusiv pe jurnaliștii Incomod care de-a lungul timpului au scris despre dosarele penale ale acestora.

Vom reveni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here