fbpx
vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

Autori necunoscuți din Primăria Ploiești au negociat cu BCR oferte pentru achiziția de autobuze – FOTO DOCUMENTE

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Mai mulți reprezentanți ai Primăriei Ploiești au negociat pe ascuns cu BCR oferte pentru achiziția de autobuze pentru oraș, potrivit unui document intrat în posesia reporterilor Incomod.

Documentul este datat în 12.10.2016. Primarul Adrian Dobre nu își amintește detalii despre aceste discuții, susține că s-a discutat doar de o ofertă pentru leasing operațional, dar documentele arată ofertele BCR de leasing operațional dar și financiar pentru mai multe tipuri de autobuze.

- Reclamă -

Culmea, nici primarul nici viceprimarii nu știu cine sunt persoanele din Primărie care au negociat cu BCR. Surse din administrația locală au precizat că primarul Dobre a solicitat consilierului său, Eugen Prună, sprijinul pentru această ofertă de la BCR. Pentru că primarul nu își mai amintea episodul BCR, i-am cerut un punct de vedere oficial, în scris. După mai bine de 30 de zile, termenul legal pentru a trimite răspunsul, un reporter Incomod l-a întrebat pe Adrian Dobre de ce nu a răspuns solicitării. Primarul a declarat că nu a primit o astfel de solicitare a ziarului Incomod de la Direcția de Comunicare a Primăriei. În schimb, Alina Istrătescu, directorul Direcției de Comunicare ne-a declarat că i-a transmis primarului solicitarea noastră.

Surse din administrația locală au precizat că o posibilă explicație ar fi obținerea prețurilor pentru mai multe tipuri de autobuze pentru a face caietul de sarcini favorabil anumitor societăți comerciale. Într-adevăr, comparând prețurile autobuzelor din oferta BCR și valoarea estimată a licitației pentru 50 de autobuze (41,3 milioane lei, licitație demarată la începutul lui 2018), observăm că prețul estimat din caietul de sarcini pentru un autobuz este de aproape 180.000 euro. Comparând suma cu oferta BCR pentru autobuze Mercedes, Man sau Solaris observăm că acestea nu se încadrează în prevederile caietului de sarcini, prețul pentru un autobuz al acestor mărci fiind de minim 200.000 euro.

Documentele la care făceam referire la începutul articolului sunt trimise de o angajată BCR pe adresa de e-mail a Primăriei Ploiești, în atenția ”cabinet primar”. E-mailul angajatei începe cu o confirmare a întâlnirii cu reprezentanți ai Primăriei Ploiești: ”Bună seara! Conform celor agreate în întâlnirea avută la Ploiești, în baza prezentărilor primite de la furnizorii de autobuze vă prezentăm ofertele indicative pe tip de marcă de autobuze”. BCR nu a răspuns solicitării ziarului Incomod referitoare la discuțiile cu reprezentanții Primăriei Ploiești.

- Reclamă -

Așteptăm în continuare ca primarul Ploieștiului, care declară mereu că susține presa și libertatea de exprimare, să răspundă întrebărilor noastre, fiind obligat în acest sens de Legea 544/2001 pe care a încălcat-o din neglijență probabil sau făcând un abuz: cine sunt reprezentanții Primăriei Ploiești care au negociat cu BCR? Dacă au fost cerute oferte și de la alte bănci?

Sunt mari semne de întrebare pentru că Primăria nu a cerut oferte de la producătorii sau distribuitorii de autobuze iar în e-mailul BCR regăsim și oferte de finanțare venite ca urmare a discuțiilor cu autori necunoscuți din Primăria Ploiești.

Înainte de a vă prezenta documentele iată declarația video a primarului Dobre care afirmă că nu a primit solicitarea Incomod privind negocierea ofertelor pentru autobuze.

”Toate solicitările care au fost trimise de voi în care cereați un punct de vedere al domnului primar personal au fost înaintate spre știința Cabinetului domnului primar”, a declarat Alina Istrătescu, directorul Direcției de Comunicare din Primăria Ploiești.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

LIVE VIDEO Retragerea cu torțe, la parada de 1 Decembrie

Manifestările de 1 Decembrie din Ploiești se termină cu retragerea cu torțe a trupelor militare și cu un foc...
spot_img