curatenie cai publice ploiesti asigurarea continuităţii
(Sursa foto: Primăria Ploieşti)
Consiliul Local Ploieşti urmează să dezbată joi un proiect pentru asigurarea continuităţii în domeniul curăţeniei căilor publice şi deszăpezirii, care vine în contextul în care licitaţia pentru desemnarea unui nou operator încă nu e gata şi propune un nou contract pe perioadă determinată, până la 31 decembrie.

Proiectul de hotărâre apare în condiţiile în care actualul contract cu operatorul Blue Planet se apropie de finalizare, iar licitaţia pentru desemnarea unui nou operator încă nu este gata. Practic, ca să nu lase Ploieştiul fără operator, autorităţile propun încredinţarea unui contract prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ în SEAP, conform unor prevederi din legea achiziţiilor publice, prin care o procedură de acest gen e permisă în situaţiile în care, din motive independente de voinţa administraţiei locale, licitaţiile înregistrează întârzieri.

Conform proiectului propus, noul contract ar urma să fie valabil între 1 mai şi 31 decembrie. Contractul încetează de drept în momentul în care se finalizează licitaţia pentru noul acord-cadru şi se semnează primul contract subsecvent. Acesta va viza măturatul, spălatul, stropitul şi întreţinerea căilor publice şi curăţarea şi transportul zăpezii, activităţi gestionate de municipalitate, complet separate de cele de colectare şi transport al gunoaielor, care sunt gestionate de ADI Deşeuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here