fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Autorităţile din Prahova au depus proiecte de 3,5 miliarde în cadrul Programului „Anghel Saligny”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Primăriile din Prahova şi Consiliul Judeţean au depus peste 230 de proiecte pentru drumuri, poduri, apă şi canalizări în cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Dacă toate ar fi acceptate, atunci în judeţ ar ajunge, din fonduri guvarnamentale, aproape 3,5 miliarde de lei. În paralel, autorităţile aşteaptă fonduri de la Ministerul Dezvoltării şi pentru reţele de gaze.

În cadrul secţiunii din PNI dedicate lucrărilor de infrastructură, autorităţile din Prahova au depus 233 de proiecte, dintre care 116 sunt pentru modernizarea de drumuri, 20 pentru modernizarea sau construirea de poduri şi podeţe, 3 sunt comune, pentru drumuri şi poduri, 47 pentru canalizări, 26 pentru alimentări cu apă şi 11 pentru lucrări atât la reţelele de apă potabilă cât şi la cele de canalizare, conform unei liste publicate de Ministerul Dezvoltării.

Adunate, toate aceste proiecte ajung la aproape 3.499.000.000 de lei, echivalentul a aproximativ 706 milioane de euro, în contextul în care întregul buget al PNI „Anghel Saligny”, suplimentat săptămâna trecută, este de 65,5 miliarde de lei.

- Reclamă -
Consiliul Judeţean cere 378 de milioane

Cele mai mari finanţări sunt solicitate de către Consiliul Judeţean Prahova. Într-o listă a valorii proiectelor, CJ are obiectivele de la numerele 1, 2 şi 7. Este vorba despre varianta ocolitoare Comarnic, cu o finanţare de 155,2 milioane de lei solicitată prin Programul „Anghel Saligny”, varianta ocolitoare Păuleşti, cu 137,3 milioane, şi respectiv varianta ocolitoare Mizil, cu o estimare de 69,2 milioane. Instituţia mai are un proiect, locul 61 în judeţ din punct de vedere al valorii, de implementare a unui sistem inteligent de monitorizare video, cu o valoare eligibilă a finanţării de aproximativ 16,5 milioane de lei.

Ploieştiul are două cereri de finanţare depuse în cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, pentru modernizarea şi consolidarea celor două pasaje rutiere din Bariera Bucureşti şi pentru modernizarea Buldevardului Indepdenepdenţei. Primul dintre aceste obiective presupune o finanţare de aproape 7,6 milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării, iar al doilea este estimat la 14,9 milioane.

Proiect pentru un pasaj rutier peste DN1, la Băicoi

- Reclamă -

În total, municipiile şi oraşele din Prahova au depus 30 de proiecte, cu o valoare estimată de aproape 345,9 milioane de lei.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Angajații din Loteria Română vor protesta la Ministerul Finanțelor, reclamând scăderea cu peste 10% a veniturilor

Angajații din Loteria Română vor organiza în această săptămână mai multe acțiuni de protest în fața Ministerului Finanțelor, reclamând...
spot_img
Sari la conținut