calamitati prahova alunecari teren
Autorităţile din Prahova solicită 587 de milioane de lei de la Guvern, echivalentul a mai bine de 117,4 milioane de euro, pentru remedierea pagubelor produse de calamităţi în primele şapte luni ale lui 2022.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a adoptat în această săptămână o hotărâre prin care se propune iniţierea unei hotărâri de Guvern, pentru alocarea sumelor respective, în urma unor calamităţi naturale survenite în perioada ianuarie – iulie 2022.

Autorităţile din Prahova solicită, în total, 587.044.898 de lei, pentru lucrări de reparaţii ale infrastructurii rutiere. Pe listă sunt Consiliul Judeţean şi 32 de primării, inclusiv municipiul Câmpina şi oraşele Azuga, Breaza, Buşteni, Comarnic, Mizil, Slănic şi Vălenii de Munte.

De departe cea mai mare sumă este solicitată pentru lucrări în zona drumurilor judeţene, aproape 135 de milioane de lei. Mai departe, comuna Ceraşu ar putea primi 58 de milioane de lei, pentru opt proiecte de apărări de mal, refacere de drumuri locale şi consolidare de versant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here