fbpx
duminică, mai 26, 2024
spot_img

Autoritățile ploieștene vor să majoreze taxele și impozitele locale din 2020

Citește Și

- Reclamă -

Autorităţile ploieştene urmează să discute un proiect de ajustare a texelor şi impozitelor locale, aplicabil de la 1 ianuarie 2020. Documentul intră joi în dezbaterea forului legislativ local şi, în varianta foarte probabilă a aprobării, va aduce o majorare cu aproximativ 5% a nivelului acestor dări către buget.

Măsura vine ca urmare a unor prevederi din Codul fiscal, care obligă autorităţile locale să ajusteze, anual, taxele şi impozitele, cu rata inflaţiei, separat de stabilirea nivelulului acestor dări, care de regulă se face undeva în toamnă pentru anul următor. Proiectul de acum, care urmează să fie discutat joi de Consiliul Local Ploieşti, propune o majorare cu 4,6%.

- Reclamă -

Majorarea va viza impozitul pe teren, clădiri şi mijloace de transport, precum şi taxele pentru eliberarea de certificate, autorizaţii, avize, cele pentru publicitate şi restul taxelor speciale. De asemenea, se vor inexa şi limitele minime şi maxime ale amenzilor care pot fi aplicate de organul fiscal, mai arată proiectul de hotărâre.

Sursa: www.telegrama.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Modificări WhatsApp: Utilizatorii spun că sunt scârbiți

Acum deținută de gigantul tech Meta, WhatsApp a anunțat recent unele dintre cele mai mari actualizări pentru iPhone și...