fbpx
joi, aprilie 18, 2024
spot_img

Autoritățile sunt în ceață după incendiul de la Urban Icim. Datele unui dezastru care a pus pe jar Ploieștiul

Citește Și

- Reclamă -
Un incendiu de proporții a cuprins, duminică după-amiază, un depozit aflat în cartierul Mimiu. Au ars aproximativ 5.000 de tone (!) de materiale, iar incendiul nu era lichidat nici marți. În timp ce pompierii lucrează în ture de peste 48 de ore, autoritățile dau din colț în colț. Depozitul are autorizație pentru materiale de construcții, dar toată lumea se ferește să spună cui aparține de fapt și ce fel de materiale erau depozitate. Iar datele despre efectele ciupercii negre de fum care a stat ore în șir deasupra Ploieștiului sunt contradictorii. Un singur lucru este cert: Nimeni, dar nimeni nu a știut sau nu a vrut să știe, oficial, de existența acestei adevărate bombe în zona de sud a Ploieștiului. Și este posibil să nu fie singura… 

Din datele furnizate până acum de autoritățile cu competențe în acest caz reies aspecte deosebit de grave.

Depozit de deșeuri fără autorizație

Pornind de la ipoteza că, acolo, s-ar afla deșeuri, primarul Adrian Dobre, a declarat că Primăria Ploiești nu a emis niciodată o autorizație de depozitare deșeuri reciclabile pentru acea adresă. De fapt, cel puțin oficial, nimeni din Primărie și din instituțiile subordonate (RASP, Poliția Locală), de la Agenția pentru Protecția Mediului sau de la Garda de Mediu nu a știut de existența unui depozit de mase plastice reciclabile până când nu a luat foc și acoperit zona de sud a orașului cu o imensă ciupercă de fum negru. Abia marți, într-un răspuns primit de la SPFL, s-a arătat, oficial, că spațiul aparține Urban Icim.

- Reclamă -

Căreia dintre firmele Urban Icim sau dacă spațiul a fost închiriat altei firme nu a putut fi stabilit până la această oră.

Cert este un singul lucru: spațiul respectiv era autorizat ca depozit de materiale de construcții pentru Urban Icim!

https://streamable.com/4zf0e

- Reclamă -

Din informațiile de până acum, se pare că respectivul depozit funcționa ilegal. Cum de a fost umplut cu peste 5.000 de tone de mase plastice (poate și deșeuri din categoria celor periculoase) fără știința vreunei autorități competente?

„Trebuie să vedem dacă spațiul respectiv intră în categoria unui depozit ilegal de deșeuri. Nu pot fi doar deșeuri rezultate din construcții. Poliția, împreună cu Agenția pentru Protecția Mediului și Garda de Mediu vor verifica dacă putem vorbi despre un depozit ilegal”, a declarat primarul Adrian Dobre în cadrul unei conferințe de presă.

https://streamable.com/lna2u

Bombe ecologice la periferia Ploieștiului

Dacă tot s-au trezit cu bomba în brațe, autoritățile au descoperit că, pentru un spațiu din zona adiacentă, a fost emisă, acum 10 ani, o autorizație de depozitare și ecologizare deșeuri periculoase. Abia acum se fac verificări asupra respectării procedurilor de depozitare și ecologizare! Primăria Ploiești așteaptă și acum, la 24 de ore de la solicitare, datele cerute celor de la APM!

- Reclamă -

https://streamable.com/htax8

Primarul Adrian Dobre a mai anunțat că a fost făcute solicitări către Poliția Națională pentru anchetarea cazului și se așteaptă privind natura materialelor depozitate în acea hală. Deocamdată, nimeni nu a putut intra. Incendiul a fost atât de puternic încât a topit fierul din structura de rezistență. Pompierii nu pot intra din cauza pericolului iminent de prăbușire.

Datele depre poluare sunt contradictorii

Nici măcar în privința efectelor incendiului asupra calității aerului, datele nu sunt clare. O stație mobilă a APM a măsurat parametrii în proximitatea incendiului și, conform datelor culese, nu s-au înregistrat depășiri ale limitelor maxime. Cu toate acestea, stațiile fixe au măsurat depășiri exact la substanțele cele mai periculoase, suspensiile din aer PM10!

https://streamable.com/znc8y

Primele concluzii după incendiul din cartierul Mimiu sunt înfiorătoare. În frunte cu autoritățile de mediu, nimeni nu poate da răspunsuri clare. Nu mai vorbim despre verificarea depozitului sau despre controlul așa-ziselor proceduri de ecologizare.

Cu siguranță, acest caz nu este singular. Întrebarea este cât se poate de simplă: Ce facem, așteptăm să ia foc toate?

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. In proportie forte mare Romania are parte de ,,autoritati,, formate din rapandule politice insurubate in functii publice . Asta pentru ca numai in sectorul bugetar banii curg girla inclusiv spre salariile si alte beneficii ( imense ) pentru astfel de scirbosenii politice . In secorul privat un antreprenor incaseaza venituri daca are clienti care ii intra pe usa . In sectorul bugetar clientii ( cetatenii ) intra pe usa obligati de legi si hotariri ( de guvern sau consilii judetene si locale ) imbecile si tilharesti . Parlamentul si guvernul (?!) legifereaza pentru niste scursuri pe care ii poate tine in plasa lor politica . E usor sa aservesti bipezi votanti cind le maresti din pix salariile si beneficiile . Si ma refer aici la functionarii bugetari , la pensionari ( cu precadere cei militari si cu pensii speciale ) si asistatii social . Asta a ajuns fondul public de pensii ; un instrument de aservire a unor categorii sociale pe seama contributivitatii ( obligatorii )a tuturor cetatenilor tarii . Tuturor javrelor care se infrupta necuvenit din banii luati cu japca legala le doresc mintuire grabnica . Ca bun crestin poporul roman asteapta disparitia fizica a tuturor tilharilor si imbecililor din sistemul bugetar .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Iulian Dumitrescu despre dosarul penal: Sunt nişte oameni puşi de Vlad Cosma, care vrea să pună mâna pe judeţul Prahova

Fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, suspendat din funcție printr-o măsură luată de DNA, spune despre dosarul...
Sari la conținut