fbpx
miercuri, februarie 21, 2024
spot_img

Avertismentul prefectului de Prahova către primari, înainte de venirea iernii

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, le-a solicitat primarilor tuturor localităţilor din judeţ reanalizarea gradului de pregătire pentru sezonul rece 2022- 2023, identificarea eventualelor dificultăţi în asigurarea unui climat corespunzător, dar şi îmbunătăţirea continuă a capacităţii de reacţie în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă.

Astfel primarii, totodată preşedinţi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, vor avea în vedere: constituirea şi completarea rezervelor de combustibili; asigurarea gradului de acoperire a stocurilor de materiale antiderapante; asigurarea utilajelor necesare pentru deszăpezirea drumurilor/ asigurarea încheierii contractelor de deszăpezire, anunţă Prefectura, într-un comunicat de presă transmis vineri.

„Îmi doresc din partea fiecărui primar să trateze cu seriozitate și profesionalism perioada ce urmează, astfel încât nimeni să nu fie luat prin surprindere de schimbările vremii şi de prima zăpadă. Prioritățile tuturor trebuie să fie protejarea cetăţenilor prin intervenții rapide în situațiile care amenință siguranța oamenilor, degajarea urgentă a căilor de acces și menținerea în stare de funcționare a utilităților la nivelul localităților din întregul  judeţ”, a declarat prefectul Virgiliu Nanu.

- Reclamă -

Licitaţia de 38 de milioane de euro a CJ Prahova pentru deszăpezire nu se poate încheia înainte de venirea sezonului rece

La stabilirea măsurilor preventive, precum şi la primirea avertizărilor/atenţionărilor meteorologice privind scăderea accentuată a temperaturilor/viscol vor avea în vedere întocmirea/ reactualizarea evidenţei persoanelor aflate în dificultate, în scopul monitorizării şi aplicării măsurilor de prevenire a riscurilor, mai solicită Prefectura.

De asemenea, la primirea avertizărilor/atenţionărilor meteorologice vor dispune cu celeritate instituirea serviciului de permanenţă în vederea monitorizării cu maximă atenţie a evoluţiei fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util la aparţia unor eventuale situaţii de urgenţă.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trafic închis complet pe o stradă importantă din Ploiești. Primăria începe programul de asfaltări

Primăria Ploiești a anunțat începerea programului de reparații curente și întreținere a străzilor, iar strada Maramureș, aflată în apropierea...
spot_img
Sari la conținut