Codul portocaliu de viscol se menține pentru județele Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila și Vrancea și se ridică avertizarea de viscol și polei din județele Constanța și Tulcea. În schimb, se menține atenționarea de cod galben de vreme deosebit de rece și de ger noaptea.

Începând de astăzi de la ora 08.00, până la ora 21.00, a intrat în vigoare codul galben de ninsori moderate cantitativ și local viscolite. În intervalul menţionat aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estică şi va cuprinde treptat jumătatea de est a ţării. În cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi temporar în Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului vor fi şi în Oltenia, spulberând trecător zăpada.

Tot astăzi, în intervalul 08.00 – 15.00 este în vigoare și un cod portocaliu de viscol puternic pentru județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău și Vrancea. În intervalul menţionat, în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Vrancea temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului va atinge 70…80 km/h, troienind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 m.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here