Autoritățile au emis cod galben de vânt în toată țara. În Prahova, vântul va sufla puternic în zona de munte și poate lua aspect tornadic, avertizează ISU Prahova.

Codul de vreme rea a intrat în vigoare luni, 25 ianuarie, la ora 10.00. Se așteptă intensificări ale vântului, cu viteze de 45-55 km/h, însă la munte, rafalele vor avea valori mai mult decât duble, de peste 100 km/h, în unele zone din țară.

În Prahova, autoritățile au emis cod galben valabil până marți dimineața.

La Vârful Omu, se înregistrau deja rafale de 130 km/h, luni, la ora 9.00.

ISU Prahova a transmis un set de măsuri care trebuie luate în caz de vânt puternic, eventual cu aspect de tornadă.

Măsuri de comportare în cazul vântului puternic, cu aspect tornadic!

*Pe durata manifestării vântului puternic, recomandăm populației să se adăpostească în imobile sau spații închise, care le asigură protecția.

*În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele și să identificați un spațiu care garantează protecția.

*Dacă vă aflați în autovehicul, trebuie să vă îndepărați, pe cât este posibil, de zona în care vântul suflă cu putere. De asemenea, trebuie să rămâneți în interiorul autovehiculului și să purtați centura de siguranță.

*Nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here