fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Avocata Alinei Bica, Laura Voicu, REŢINUTĂ de DNA

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

laura voicu vreaudreptate 50295800 - Ziarul INCOMODLaura Voicu, avocata fostei şefe a DIICOT Alina Bica, a fost reţinută de procurorii DNA, informează România TV

Laura Voicu a fost adusă, joi, la DNA într-un dosar nou pentru a fi audiată. Avocata Alinei Bica a fost reţinută pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie.

- Reclamă -

Potrivit DNA, Laura Voicu este acuzată de favorizarea infractorului și instigare la comiterea unei infracţiuni. 

De asemenea, în acelaşi dosar s-a început urmărirea penală şi faţă de Learciu Niculae, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activități.

„Avocatul Voicu Laura-Cătălina, apărător ales al inculpatei Deaconu Georgia Ioana, arestată preventiv în dosarul nr. 189/P/2012 al Secției de combatere a corupției din cadrul DNA, cunoscând faptul că suspectul Learciu Niculae nu deține calitatea de avocat, fiind înscris în așa numitul „Barou constituțional”, l-a desemnat pe acesta să participe la activități de urmărire penală ce urmau a se desfășura la sediul DNA în dosarul nr. 189/P/2012, precum și, în repetate rânduri, în alte cauze aflate pe rolul DNA.

- Reclamă -

Din dispoziția inculpatei Voicu Laura-Cătălina, Learciu Niculae a exercitat și alte activități ce țin de profesia de avocat, prezentându-se la termene de grefă în Serviciul de reținere și arestare preventivă unde a acordat asistență juridică mai multor clienți ai acesteia.

În acest mod, cu referire la dosarul 189/P/2012, Voicu Laura-Cătălina a creat condițiile necesare pentru tergiversarea urmăririi penale, prin punerea procurorilor în situația de a proceda la refacerea actelor de urmărire efectuate cu inculpata din dosarul respectiv, lipsită de asistență juridică.

Prin prezentarea lui Learciu Niculae ca avocat, Voicu Laura-Cătălina a urmărit și posibila înlăturare a unor probe care ar fi putut fi valorificate în urma desigilării sacilor în care acestea se aflau, întrucât această operație nu ar mai fi putut fi refăcută, iar lipsa apărării inculpatei arestate ar fi atras nelegalitatea obținerii lor, cu consecința imposibilității utilizării acestora ca mijloace de probă în cauza nr. 189/P/2012 a DNA.

Inculpatei Voicu Laura-Cătălina şi suspectului Learciu Niculae li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309, respectiv 307 Cod de procedură penală”, se precizează într-un comunicat DNA.

- Reclamă -

Laura Voicu urmează să fie prezentată, la data de 20 martie 2015, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, la Curtea de Apel Bucureşti.

Laura Voicu este avocata Alinei Bica, aceasta apărând-o pe fosta şefă a DIICOT în ambele dosare în care aceasta a fost trimisă în judecată, respectiv cel privind despăgubirea ilegală de la ANRP şi cel disjuns dintr-acesta, în care fostul procuror este suspectat, printre altele, de favorizarea lui Ovidiu Tender, în dosarul RAFO-Carom.

La sfârşitul lunii ianuarie, în cadrul şedinţei cu uşile închise în care s-a judecat cererea de arestare preventivă a Alinei Bica în cel de-al doilea dosar, fosta şefă DIICOT ar fi făcut unele acuzaţii la adresa adjunctului SRI Florian Coldea, care ar fi intervenit în dosarul lui Tender.

Întrebată atunci în legătură cu faptul că Bica ar fi făcut declaraţii „cutremurătoare” în sală şi că a adus acuze adjunctului de la SRI, Laura Voicu a răspuns: „Dacă adevărul poate fi considerat cutremurător, atunci da, a fost o declaraţie cutremurătoare”.

De asemenea, întrebată dacă Alina Bica ar fi fost ameninţată cu moartea într-un hotel de la malul mării de doi deputaţi PSD, Laura Voicu a spus că această declaraţie a fost făcută de un alt co-inculpat şi a precizat că nu poate da detalii, întrucât se află în faza de urmărire penală.

 „Dar există foarte multe ameninţări la adresa doamnei procuror Bica”, a spus Voicu.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Proiect de extindere a rețelei de apă din cartierul ploieștean Mitică Apostol

Autoritățile ploieștene pregătesc un proiect de extindere a rețelei de apă în cartierul Mitică Apostol, aflat în vestul municipiului....
spot_img
Sari la conținut